Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
8M Vaga Contra la desigualdad, la precariedad y las violencias que sufren las mujeres

divendres 2 de març de 2018

Sindicats i forces d'esquerres animen a la ciutadania a participar a la vaga del 8 de març

Els sindicats CCOO, UGT, USO i STEI-Intersindical i els partits polítics PSIB-PSOE, Podem, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, EUIB i Gent per Formentera, reforcen el seu compromís per la igualtat i contra la discriminació laboral, econòmica i social de les dones

Cartell

Cartell

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones que es commemora el proper 8 de març, els sindicats i les forces polítiques d’esquerres de les Illes Balears fan una crida a la societat i animen a la ciutadania a participar a la vaga que es durà a terme el proper 8 de març.
 
Són moltes les dades que reflecteixen la situació alarmant de desigualtats entre dones i homes. La bretxa salarial, o els deu punts menys de les dones en la taxa d'ocupació en comparació dels homes,  el ‘sostre de vidre’, pensions de dones un 40% més baixes que les dels homes... són només alguns exemples d’una realitat on les dones, només pel fet de ser-ho, generalment tenen condicions laborals i socials més precàries durant tota la vida.
 
Així, les dones actives i en edat de treballar, en molts de casos, ocupen llocs de treball parcials i/ o temporals, el que repercuteix en inferiors salaris. Un 59% de les persones inactives són dones. I quan aquestes fan feina, els hi és molt més difícil accedir a llocs de responsabilitat: només un 4% dels llocs d’alta direcció de les empreses de la llista “Fortune”, 500 són dones.
 
Hi ha molts indicadors que mostren les fortes desigualtats que pateixen les dones des de fa molt de temps, sense que s’hagin aplicat les mesures necessàries per corregir-ho. Una greu situació a la que s’hi suma la passivitat del Govern central actual que es nega a abordar aquest problema tan urgent.
 
Per tot això, els sindicats CCOO, UGT, USO i STEI-Intersindical, juntament amb els partits polítics PSIB-PSOE, Podem, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, EUIB i Gent per Formentera reforcen el seu compromís per la igualtat de gènere i contra la discriminació laboral, econòmica i social de les dones i ho fan amb una veu conjunta front a una cita tan important com la del 8 de març.
 
Una de les principals reivindicacions de tots els col·lectius és la d’avançar cap a l’eliminació de les violències masclistes, pel que valoren positivament la iniciativa del Govern del Canvi amb el ‘Pacte social i polític’, al mateix temps que reclamen al Govern central que compleixi ja el compromís econòmic adquirit i posi en marxa les mesures del ‘Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere’.
 
A més de recordar les passes donades aquesta legislatura cap a la igualtat amb mesures tan importants com la ‘Llei d’Igualtat entre Dones i Homes’ aprovada al Parlament de les Illes Balears, els sindicats i les forces d’esquerres també demanen una llei estatal per a la igualtat salarial, acabant amb la bretxa salarial que fa que les dones en Balears cobrin 3.894€ menys que els homes en mitjana anual per la mateixa feina. A més de reclamar l’impuls de mesures destinades a acabar amb la precarietat en la contractació femenina i amb el sostre de vidre.
 
També es vol fer un reconeixement a l’excel·lent tasca del moviment feminista que està abanderant una lluita a nivell mundial sense precedents i de la que aquesta vaga és una bona mostra."
 
Igual que es reclamen més polítiques actives d’ocupació, amb motiu del 8 de març també han demanat que es posin en marxa plans reals de conciliació i coresponsabilitat que possibilitin a les dones desenvolupar la seva carrera professional en igualtat d’oportunitats, així com una major aposta per l’educació i la conscienciació per a la igualtat a tots els àmbits de la societat.

Sindicats i forces d'esquerres animen a la ciutadania a participar a la vaga del 8 de març

divendres 2 de març de 2018

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies

 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • Salut laboral
 • Campanya Balears sense precarietat
 • banner assessoria jurídica
 • campanya llar
 • Enlace a la web Confederal
 • seguro de accidentes para protegerte durante tu actividad sindical.
 • Assessoria online
 • Serveis a l'afiliat
 • bàner lateral eess
 • Campanya SOIB
 • campanya afiliació
 • "Gaceta Sindical" , publicació Confederación CCOO