Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
8M Vaga Contra la desigualdad, la precariedad y las violencias que sufren las mujeres

divendres 2 de març de 2018

MILLOREN LES DADES D'ATUR PERÒ NO TANT PER A LES DONES

Per CCOO també hi ha bretxa de gènere a les xifres d’atur, ja que el 56,5% dels aturats de les nostres Illes són dones.

Yolanda Calvo, Secretària d'Ocupació i Formació.

Yolanda Calvo, Secretària d'Ocupació i Formació.

Segons les dades fetes públiques avui pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, al mes de febrer l’atur registrat es xifra en 59.381 persones. Respecte al mes de gener l’atur ha davallat en termes absoluts en -3.338 persones mentre la variació relativa ha estat del -5,32%. Pel que fa a la variació anual tenim un descens del -6,68% amb un total de -4.249 aturats menys que al mes de febrer del 2017.

Pel que fa als sectors d’activitat econòmica, encara que la davallada de l’atur es produeix en tots els sectors, menys el de sense ocupació anterior, novament són els sectors de serveis (-3.208) i de construcció (-151) els que lideren la millora.

En el cas de les afiliacions a la Seguretat Social, les dades corroboren el dinamisme del mercat de treball balear i la seva millora quantitativa. Amb una mitjana mensual de 423.460 afiliacions, el seu nombre creix mensualment un 3,41% (+14.034) mentre la variació anual se situa en un +4,69% (+18.980).

En les dades publicades avui observem com torna a baixar l'atur a les illes, ja que molts establiments relacionats amb el sector turístic es preparen per començar la seva activitat davant la proximitat de la setmana santa. També observem un augment en la contractació indefinida que arriba al 19,1% com a resultat de la feina feta pel sindicat amb la resta d’agents socials per millorar la temporalitat de la contractació. No obstant això, encara hi ha un nivell elevat de precarietat laboral i salarial que hem de revertir mitjançant la negociació col·lectiva sectorial. Així, durant 2017 vàrem signar els convenis sectorials de Comerç, Hoteleria i Sanitat Privada, que han suposat un augment salarial del 4,11% en front a l’1,03% que van augmentar els salaris en els convenis d’empresa.

Des de CCOO volem denunciar la situació de les dones de les nostres illes que són el 56,6% del total d’aturats del mes de febrer i que continuen patint les pitjors condicions laborals i salarials  
a causa de la temporalitat i la parcialitat, a pitjors salaris i pitjors taxes d'ocupabilitat que els homes. Per a CCOO cal acabar amb les desigualtats per raó de gènere si volem tenir una societat justa i igualitària en la qual es compleixi sempre que a igual treball igual salari.

Des de CCOO fem una crida a la ciutadania per a secundar la vaga de dues hores de dia 8 de març per posar fi a la desigualtat, la precarietat i la violència a les que estan sotmeses les dones de les nostres illes perquè ens volem VIVES, LLIURES I UNIDES PER LA IGUALTAT.

 

MILLOREN LES DADES D'ATUR PERÒ NO TANT PER A LES DONES

divendres 2 de març de 2018

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies
Coneix CCOO - Unió Insular de Menorca - Actualitat
Coneix CCOO - Unió Insular d'Eivissa i Formentera - Actualitat

 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • Salut laboral
 • Campanya Balears sense precarietat
 • banner assessoria jurídica
 • campanya llar
 • Enlace a la web Confederal
 • seguro de accidentes para protegerte durante tu actividad sindical.
 • Assessoria online
 • Serveis a l'afiliat
 • bàner lateral eess
 • Campanya SOIB
 • campanya afiliació
 • "Gaceta Sindical" , publicació Confederación CCOO