Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
40 anys lluitant amb tuu

dilluns 25 de setembre de 2017

Jornades al Parlament de les Illes Balears «Asil i refugi a la Unió Europea»

 • 28 i 29 de setembre
 • Podeu consultar el programa

Cartell de les jornades

Cartell de les jornades

Jornades al Parlament de les Illes Balears «Asil i refugi a la Unió Europea»

Objectiu: abordar el plantejament de la política d'asil i refugi de la UE; mostrar algunes bones experiències d'acollida i refugi pel que fa a gestió, resultats, dificultats i reptes; i sensibilitzar mitjançant propostes artisticocreatives per a la presa de consciència de la problemàtica actual. Dies i horari: 28 i 29 de setembre de 2017 de les 17 a les 20.30 hores.

Lloc: sala d'actes del Parlament de les Illes Balears
 
Jornada del dia 28 de setembre

17 h. Obertura e les jornades, a càrrec del president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, i del portaveu de la plataforma Les Balears Acollim, Carlos Martín en representació d"Amnistia Internacional.

17.15 h. Conferència inaugural: «Quina Europa estam construint?», a càrrec d"Helena Maleno Garzón, investigadora especialista en migracions i tracta d'éssers humans, amb especial atenció a dones i menors. Com a consultora independent ha treballat amb fundacions internacionals com Women Link Worldwide, Save the Children, APS, i amb institucions com el defensor del poble espanyol. La seva militància la canalitza a través de la xarxa Caminando Fronteras / Walking Borders, de la qual és activista. Presentació: Antoni Aguiló, vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable de la UIB.
 
18.15 h. Descans i berenar solidari

18.30 h. Projeccions d’audiovisuals: Dignity 360º, un projecte per a l’acollida emocional de les persones refugiades, a càrrec de Santiago Stankovic, i PROEM-AID, més de 50.000 persones rescatades al Mediterrani, a càrrec de Manuel Elviro Vidal.

19 h. Panel d’experiències d'acollida de persones refugiades moderat per Dolça Feliu Aymar, directora d’Inclusió Social i Cooperació Internacional de Creu Roja Illes Balears:

Programa de suport de la Universitat de Barcelona a les persones refugiades i provinents de zones en conflicte, a càrrec de Xavier López, director de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona.

La causa sahrauí: Programes Vacances en pau, a càrrec de Catalina Rosselló, presidenta de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPS-IB) i Madrassa a càrrec de Carme Barceló presidenta d’Escola en pau.

Ajuda a persones refugiades, a càrrec de Gabriela Columbano, de Sóller Solidari.

Les entitats locals s’impliquen: incidència, cooperació, sensibilització i acollida, a càrrec d’Antònia Rosselló, gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, i de Marga Benejam, gerent del Fons Menorquí de Cooperació. 
20 h. Conclusions de la primera jornada a càrrec de la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i d'algunes membres de la Comissió Parlamentària d’Assumptes Socials i Drets Humans: la presidenta, Sílvia Cano (PSIB), la vicepresidenta, María José Ribas (PP), Margalida Capellà (Més), Marta Maicas (Podem) i Maria Antònia Sureda (PI). 
 
Jornada del dia 29 de setembre

17 h. Conferència: «Razones éticas y prácticas para la reforma del modelo migratorio», a càrrec de Gonzalo Fanjul, investigador i activista contra la pobresa. Actualment dirigeix l’àrea d’Anàlisi de Polítiques d’ISGlobal i impulsa la Fundación porCausa (periodisme d’investigació contra la pobresa), també és investigador associat de CIECODE i col·laborador del programa de migracions al Center for Global Development. Presentació: Fernando Oliver, membre de la plataforma Les Balears Acollim en representació d’Oxfam Intermón.

18 h. Descans i berenar solidari

18.15 h. Taula rodona: «Les polítiques d'asil i refugi en el marc de la Unió Europea», a càrrec de Miguel Urbán Crespo, eurodiputat i portaveu de Podem a Europa, Paloma López Bermejo, eurodiputada d’Esquerra Unida - Esquerra Plural, Juan Fernando López Aguilar, eurodiputat socialista i membre de la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers d’Interior, i José Antonio Moreno, representant sindical en el Consell Econòmic i Social Europeu. Presentació: Eva Cerdeiriña, membre de la plataforma Les Balears Acollim en representació del sindicat Comissions Obreres.

19.15 h. Clausura oficial: «Política europea de migración y asilo y alternativas», a càrrec de Mbuyi Kabunda Badi, professor especialitzat en els problemes d'integració regional, desenvolupament, gènere, drets humans i conflictes a Àfrica. Presentació: Jaume Obrador, membre de la plataforma Les Balears Acollim en representació de Veïns Sense Fronteres.

20 h. Intervenció musical: Versos del llaüt, a càrrec de Hames Bitar, llaütista sirià.
 

Jornades al Parlament de les Illes Balears «Asil i refugi a la Unió Europea»

dilluns 25 de setembre de 2017

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies
Àrees - Política social i Immigració - Actualitat

 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • Campanya Balears sense precarietat
 • banner assessoria jurídica
 • campanya llar
 • Enlace a la web Confederal
 • seguro de accidentes para protegerte durante tu actividad sindical.
 • Assessoria online
 • Serveis a l'afiliat
 • bàner lateral eess
 • Campanya SOIB
 • campanya afiliació
 • "Gaceta Sindical" , publicació Confederación CCOO