Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
Defensa el teus drets

dijous 2 de març de 2017

Per CCOO, no hi ha més demora, és el moment de la recuperació social

CCOO no admetrà més excuses de la patronal, ni permetrà més sacrificis de la classe treballadora, ja que els beneficis que han obtingut els empresaris en els darrers anys, no han arribat als treballadors i treballadores

Silvia Montejano, Secretària d'Ocupació, Formació i Joventut

Silvia Montejano, Secretària d'Ocupació, Formació i Joventut

Segons les dades fetes públiques avui pel Ministeri d"Ocupació i Seguretat Social, al mes de febrer l’atur registrat es xifra en 63.630 persones. Respecte al mes de gener l’atur ha davallat en termes absoluts en -3.086 persones mentre la variació relativa ha estat del -4,63%. Pel que fa a la variació anual tenim un descens del -11,27% amb un total de -8.080 aturats menys que al mes de febrer del 2016.

Pel que fa als sectors d’activitat econòmica, encara que la davallada de l’atur es produeix en tots els sectors, menys el de sense ocupació anterior, novament són els sectors de serveis (-2.654) i de construcció (-481) els que lideren la millora.

En el cas de les afiliacions a la Seguretat Social, les dades corroboren el dinamisme del mercat de treball balear i la seva millora quantitativa. Amb una mitjana mensual de 404.480 afiliacions, el seu nombre creix mensualment un 3,17% (+12.414) mentre la variació anual se situa en un +5,51% (+21.111). En els dos casos ens trobem amb variacions que superen les de la resta de territoris de l’estat i amb millores percentuals respecte als creixements dels mesos precedents.

Segons les dades de contractació registrades la remuntada en l’ocupació és encara precària, i a pesar del creixement dels contractes indefinits (+546 +12,07%) el 83,35% dels contractes que s’han registrat al mes de febrer són temporals.

Per CCOO,  les dades d’atur i afiliació a la seguretat social del mes de febrer es mantenen en la senda de millora dels darrers mesos. Hem de destacar que la reducció de l’atur ve de la mà dels sectors de serveis i construcció -per aquest ordre-; i s’observa un avanç en l’aposta pel turisme esportiu i de ciutat;  i en el cas de la construcció, una millora, que ve donada per la rehabilitació d’edificis.
 
Des del sindicat s’insisteix en què el percentatge de contractació temporal del passat febrer continua essent molt elevat, situant-se en un  83,35 per cent.
 
Es produeix un descens en el nombre de contractes en relació al mes de gener del mateix any (-200), encara que al mateix temps augmenten les afiliacions a la seguretat social, en 12.414 afiliacions, fet que ens fa pensar que s’estan incorporant treballadors fitxes discontinus a les empreses.

En aquest sentit, la Secretaria d’Ocupació, Formació i Joventut de CCOO, opina que enfront  de les bones dades d’ocupació i econòmiques de la nostra comunitat autònoma, és el moment, abans que s’iniciï el període de major concentració d’ocupació, que es faci una aposta ferma per l’estabilitat i les millores de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores.
 
Montejano, ha exigit al teixit empresarial de les Illes Balears responsabilitat  per eradicar la precarietat i decisió a l’hora d’abordar augments salarials que compensin la pèrdua de poder adquisitiu patida aquests darrers anys.

En paraules de Silvia Montejano "CCOO no admetrà més excuses de la patronal, ni permetrà més sacrificis de la classe treballadora, ja que els beneficis que han obtingut els empresaris en els darrers anys, no han arribat als treballadors i treballadores".
 
Per l’últim Montejano  ha declarat amb contundència "No hi ha més demora, és el moment de la recuperació social".

Per CCOO, no hi ha més demora, és el moment de la recuperació social

dijous 2 de març de 2017

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies
Coneix CCOO - Unió Insular de Menorca - Actualitat
Coneix CCOO - Unió Insular d'Eivissa i Formentera - Actualitat