Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
10 Propostes Gir Social

dimarts 5 de febrer de 2019

1229, el rostre ocult

  • Cinema a CCOO
  • Dia 14 de febrer a les 19.30 h.
  • Teatre Sindical de Palma

1229, el rostre ocult es tracta d"un documental basat en el manuscrit àrab anomenat Ta"rih Mayurqa (Crònica de Mallorca), que narra la pèrdua de Medina Mayurqa i de la totalitat de l"illa, per les tropes del rei Jaume I, l’any 1229. Per primer cop es conten tan transcendentals fets per a la nostra història des del punt de vista dels derrotats.

Cartell de la projecció

Cartell de la projecció

1229, el rostre ocult
Producció IB3-TV-Salom Estudi
Realització: Pere Salom
Guió i Direcció: Antoni Mª Thomas
 
L"obra cinematogràfica descriu allò que se sap dels segles de civilització musulmana de Mallorca, la seva cultura, les relacions humanes, econòmiques, socials, etc. De manera especial, mostra el col·lapse irreversible i l’impacte que va suposar l’assalt i conquesta de la ciutat Medina Mayurqa, i la derrota i anihilació definitiva dels sobrevivents, mostrant, a la vegada, les més significatives petjades d’una herència cultural, restes de la qual han sobreviscut.
 
A partir del fil conductor de la imatge d’una jove musulmana, el documental inclou una banda sonora original, diverses seqüències dramatitzades, filmacions d’indrets arqueològics musulmans alguns dels quals inèdits i, de manera especial, ha tingut la col·laboració d’un col·lectiu d’historiadors i historiadores especialistes, així com  l’ajut desinteressat de diversos Museus, institucions, empreses i associacions relacionades amb la temàtica tractada, entre les quals s’inclou la Comunitat musulmana de Palma.
 
            És un Documental de creació coproduït per IB3-TV i Salom Estudi, i amb el suport del Departament de Cultura del Consell de Mallorca i de la UIB. Va ser estrenat el passat 3 de desembre i emès per IB3-TV al dia següent
 
La duració del documental és de 50 minuts.

1229, el rostre ocult

dimarts 5 de febrer de 2019