Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
Es el momento EESS 2018

dilluns 4 de juny de 2018

PER CCOO, ÉS EL MOMENT DE POSAR FI A LA PRECARIETAT LABORAL

CCOO exigeix al nou executiu que configurarà el President Sánchez, revertir la precarietat laboral, reduir la bretxa salarial, millorar les pensions i les prestacions per atur i derogar la reforma laboral.

Yolanda Calvo, Secretària d'Ocupació i Formació.

Yolanda Calvo, Secretària d'Ocupació i Formació.

Segons les darreres dades fetes públiques avui pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, al mes de maig el nombre de persones aturades registrades ha estat de 39.068. Per comparació al mateix període de l’any 2017 l’atur registrat baixa un -5,70% amb un saldo anual de -2.361 desocupats. Quant a la variació mensual, l’atur ha descendit en un -14,37% i en total es registren -6.556 aturats menys.
 
Per sectors econòmics; en nombres absoluts: -74 desocupats a l’agricultura, - 132 a la indústria, +31 a la construcció, -6.218 al sector serveis i -163 en la categoria d’aturats sense ocupació anterior. Veiem que l’atur minva a tots els sectors manco al de construcció i que el sector servies suposa el 95% d’aquesta disminució.
 
En el cas de les afiliacions a la Seguretat Social les Illes Balears compten amb una mitjana mensual de 544.868 afiliacions, de manera que la taxa de variació anual se situa en el +3.56%. En nombres absoluts la pujada anual en el nombre d’afiliacions ha estat de +18.753. Pel que fa a l’evolució mensual es registren un total de +52.830 afiliacions més, una xifra que resulta en una taxa de variació del +10,74%.
 
La conjuntura laboral es completa amb les dades de contractació registrada. Segons les dades del Ministeri, al llarg del mes de maig s’han registrat a les Illes un total de 74.023 contractes, dels quals el 82,75% són temporals i només el 17,25% són indefinits.
 
Respecte al mes de maig de l’any 2017 la variació del nombre de contractes és  negativa (-1.043; -1’39%) disminueix la contractació temporal (-6,73%; -4.418), i la contractació indefinida augmenta (+3.375; +35,91%). Respecte al mes d’abril la contractació inestable creix molt més (+15.047) que la indefinida (+3.050) tot i que aquesta darrera categoria inclou els treballadors fixos discontinus.
 
Des de CCOO observem com a aquest mes li correspon una disminució del nombre de persones en situació d’atur i un augment de la contractació any rere any, com a conseqüència de l’estacionalitat que pateix el nostre mercat laboral. Malgrat aquesta disminució del nombre d’aturats, encara hem de lluitar perquè els llocs de feina als que hi accedeixen els treballadors i les treballadores siguin lloscs de feina de qualitat i segurs.
 
Per Yolanda Calvo, Secretària d’Ocupació i Formació, és fonamental que hi hagi un augment dels salaris ja que, segons les dades que es van publicar a l’enquesta anual d’estructura salarial de l’INE al 2016, Balears te uns salaris que estan molt per baix de la mitjana estatal, s’han de pujar els salaris perquè el treball que s’està creant no sigui precari i barat. A més a més, s’han de millorar les condicions laborals via negociació col·lectiva per recuperar els drets perduts i avançar en la consecució d’altres nous, com s’està fent en els sectors de la neteja i de les bugaderies.
 
Des de CCOO exigim al nou executiu que configurarà el President Sánchez, revertir la precarietat laboral que es veu incrementada amb l’externalització i la subcontractació d’empreses i reduir la bretxa salarial, millorar les pensions i les prestacions per atur i derogar la reforma laboral, ha conclòs Calvo.

PER CCOO, ÉS EL MOMENT DE POSAR FI A LA PRECARIETAT LABORAL

dilluns 4 de juny de 2018

Àrees temàtiques relacionades

Coneix CCOO - Unió Insular de Menorca - Actualitat
Coneix CCOO - Unió Insular d'Eivissa i Formentera - Actualitat
Coneix CCOO - Unió Insular de Mallorca

 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • Publicacions periòdiques
 • Estudi ocupació en energies renovables
 • Salut laboral
 • Campanya Balears sense precarietat
 • banner assessoria jurídica
 • campanya llar
 • Carta de drets
 • Enlace a la web Confederal
 • Assessoria online
 • Serveis a l'afiliat
 • bàner lateral eess
 • Campanya SOIB
 • campanya afiliació
 • "Gaceta Sindical" , publicació Confederación CCOO