Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
Afiliate a CCOO Zona de afiliados Es el momento

dilluns 4 de setembre de 2017

Una altra temporada turística de record que no es reflecteix en la millora del mercat laboral de les nostres illes

Per CCOO se donen les condicions necessàries per augmentar les contractacions indefinides i de jornada sencera, i per millorar les condicions tan laborals com salarials de la classe treballadora.

Segons les dades publicades avui pel Ministeri d"Ocupació i Seguretat Social, el nombre mitjà d"afiliacions a la Seguretat Social del mes d"agost és de 560.577 Per comparació al mes d’agost de l’any 2016, el nombre d’afiliacions puja un +5,07%, i en total s’eleva en 27.045 registres. L’increment interanual del nombre d’afiliacions observat aquest mes d’agost  consolida novament l’ocupació estacional balear, accentuant-se així un dels trets més preocupants del mercat laboral illenc. En comparació al mes de juliol l’evolució de l’afiliació observa una disminució de -0,33 %, -1.846 en termes absoluts.
 
Respecte a l’atur, en el mes de agost, les Illes Balears registra 40.351 aturats a les oficines d’ocupació. Per comparació a les dades d’ara fa un any, l’atur registrat ha descendit en -5.813  persones, en termes relatius la baixada, es del -12’59%, quant a l’evolució mensual, tenim un augment de +1.197 persones aturades (+3,06%).
 
El total de les contraccions fetes al mes d’agost ha estat de 41.876 de les quals 35.534 (85%) son temporals i, tant sols +6.342 (+15%) contractes son indefinits (incloent els treballadors fitxes-discontinus).
 
De les dades publicades avui, des de CCOO observam  l’inici del fi de la temporada turística, ja que comença a augmentar el número de persones a l’atur; el 44,3% dels aturats del mes d’agost són del sector serveis. Encara que la temporada es pugui allargar, davant la baixada del nombre de reserves que es començarà a produir a patir d’aquest mes, els empresaris opten per iniciar l’acomiadament dels seus treballadors i treballadores.
 
En opinió de Yolanda Calvo, Secretaria d’Ocupació i Formació, de CCOO "queda palesa una vegada més, la pèrdua de la possibilitat de millora de les contractacions, reflectida en la manca de contractació estable, indefinida i de jornada sencera; en que els salaris no pugen en funció de les activitats desenvolupades i dels beneficis obtinguts pels empresaris; i que encara les plantilles no estan suficientment dimensionades per poder fer front a les elevades càrregues de feina que han de suportar els treballadors i les treballadores.
 
Per CCOO, se donen les condicions necessàries per augmentar les contractacions indefinides i de jornada sencera, i de millorar les condicions laborals i salarials dels treballadors; és a dir les condicions són les idònies per acabar amb la precarietat.
 
Per tot això, CCOO exigeix als empresaris dels diferents sectors de les nostres Illes i en especial del sector serveis, que repercuteixin els extraordinaris beneficis que des de fa quatre temporades estan obtenint, en els salaris dels seus treballadors, i que s’asseguin a negociar amb els representants sindicals els convenis en els quals s’han de millorar les condicions laborals que es van veure empitjorades després de la reforma laboral.

Una altra temporada turística de record que no es reflecteix en la millora del mercat laboral de les nostres illes

dilluns 4 de setembre de 2017

 • Salut laboral
 • Campanya Balears sense precarietat
 • banner assessoria jurídica
 • campanya llar
 • Enlace a la web Confederal
 • seguro de accidentes para protegerte durante tu actividad sindical.
 • Assessoria online
 • Serveis a l'afiliat
 • bàner lateral eess
 • Campanya SOIB
 • campanya afiliació
 • "Gaceta Sindical" , publicació Confederación CCOO