Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
summerward

dilluns 25 de novembre de 2013

25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere: Comissions exigeix més protecció i suport a les víctimes

  • Feministes en Acció (de la qual és part CCOO), Assemblea Antipatriarcal i Dret a Decidir convoquen avui a Palma una "Marxa de Torxes" a les 20 h, a la plaça de Porta Pintada.

Avui novament celebram el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, enguany amb el record de les 45 dones assassinades per les seves parelles o exparelles en el que va d'any. Una violència que no cessa i que s'incrementa entre les parelles joves: gairebé el 30% de les dones assassinades tenia menys de 30 anys. Per si ambdues dades no fossin preocupants, la Fiscalia de Menors adverteix de l'augment de les causes judicials per raó de violència de gènere en adolescents entre 15 i 17 anys.

A les 20 h, a Palma, a la pl. de Porta Pintada, digues No a la violència contra la dona.

A les 20 h, a Palma, a la pl. de Porta Pintada, digues No a la violència contra la dona.

Davant aquesta situació, CCOOs exigeix, tant al Govern central com a l'Administració autonòmica, l'aplicació i el desplegament de la Llei integral contra la violència de gènere. I per fer realitat els objectius i actuacions contemplats en aquesta norma, és necessari augmentar els pressuposts que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat destinen a aquest programa, que pateix una considerable disminució des de l'any 2012 i que per a l'any 2014 és de poc més de 21 milions d’euros.

Ni aquest pressupost ni l’«Estratègia Nacional contra la Violència de Gènere» aprovada pel Govern al juliol d'aquest any, ofereixen resposta i obren vies de solució al greu problema. Tampoc l'Administració autonòmica articula una política de prevenció i protecció, i no contempla com a prioritat treballar en aquesta àrea: ha eliminat el Departament d'Igualtat dependent del Consell de Mallorca, no ha aprovat la Llei d'igualtat, i ha tancat les cases d'acollida.

Enfront d’aquesta situació, Comissions Obreres exigeix la posada en marxa de mesures i actuacions en àmbits diversos:
-En l'àmbit laboral, per fer efectives les mesures i els drets de les treballadores víctimes de violència de gènere, mesures que ja estan incloses en la Llei per a la igualtat efectiva de dones i homes.    
-En l'àmbit educatiu, posant en marxa mesures destinades tant a la formació dels distints professionals de l'àmbit educatiu (incloent-hi, en el currículum escolar, continguts en contra del sexisme, així com l'educació d'afectes i emocions o la convivència sense agressions), com a l'elaboració de materials que no contemplin ni estereotips sexistes ni discriminatoris.
- En l'àmbit jurídic, millorant l'atenció i l'assistència jurídica durant tot el procés de denúncia, gràcies a la coordinació i la col•laboració entre les diferents administracions i organismes que intervenen en el procés.

Així, CCOO reclama la dotació de recursos econòmics, d’esforços i de mesures necessàries per prevenir, combatre i eliminar aquest gravíssim problema social.

25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere: Comissions exigeix més protecció i suport a les víctimes

dilluns 25 de novembre de 2013

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies