Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
Campanya eleccions sindicals
Cartell aniversari

Continuen en el nostre record

 • Es compleixen 38 anys dels assassinats d'Atocha
24.01.2015.

Silvia Montejano valora les dades de l'EPA donades a conèixer avui.

Balears tanca l’any amb una mínima i insuficient recuperació en l’ocupació

22.01.2015.

En opinió de la secretària d’Ocupació, Silvia Montejano, les 111.400 persones aturades a Balears, de les quals 51.500 són de llarga durada, són xifres "encara insostenibles", sobretot tenint en compte que "les petites millores solament revertiran l’herència de la crisi en un període llarg de temps durant el qual són moltes les persones que patiran situacions greus d’exclusió laboral", afirma.

Toxo intervé a Fórum Europa.

"Europa i Espanya necessiten un ambiciós Pla d'inversions per crear més i millor ocupació"

14.01.2015.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha intervingut aquest dimecres en el cicle de conferències organitzat per Nueva Economía Fórum, i ha afirmat que "l'economia espanyola, i amb ella la immensa majoria de la societat, només sortirà de la crisi si és capaç de transcendir la precarietat del mercat de treball i els objectius de curt recorregut, i aposta per ocupació de qualitat, polítiques publiques i augment de salaris per tal d’incentivar el principal factor d'activitat i de creixement: la demanda interna".

Per CCOO, la prioritat segueix sent la qualitat de l’ocupació i la protecció de les persones

 • 2014 acaba amb un total de 83.560 aturats registrats a les Balears
05.01.2015.
Silvia Montejano, secretària d'Ocupació.

Després de conèixer les dades d’afiliació i d’atur del mes de desembre fetes públiques avui pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, per CCOO l’alarma s’encén quan s’observa que les noves ocupacions no generen cotitzacions suficients per accedir a les prestacions per desocupació i en conseqüència augmenten les persones que només poden optar a un subsidi.

CCOO urgeix al Govern a cercar alternatives que garanteixin l'accés als nous fàrmacs per a l'hepatitis C

13.01.2015.
CCOO demana resoldre l'accés a nous tractaments per a l'hepatitis C.

En la reunió del Comitè Consultiu del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que va tenir lloc ahir dilluns a la seu del Ministeri, CCOO ha tornat a plantejar l'exigència de resoldre immediatament el problema d'accés als nous tractaments per a l'hepatitis C, al marge de l'anunciat Pla estratègic.

Eleccions gregues: CCOO demana que cessi el xantatge contra la democràcia i es respecti el vot de la ciutadania

08.01.2015.
CCOO exigeix que es deixi votar als grecs amb llibertat.

Les declaracions d'alguns dirigents nacionals i la intolerable campanya d'intimidació i por ordida per les autoritats alemanyes contra Syriza, ve a confirmar que per a alguns sectors la democràcia "té els seus límits".

CCOO y UGT muestran sus condolencias a los trabajadores de Charlie Hebdo

08.01.2015.
Charlie Hebdo

Ignacio Fernández Toxo y Cándido Méndez envían sendas cartas de condolencia a los trabajadores del semanario francés y a los secretarios generales de los sindicatos franceses afiliados a la CES

"De Guindos sap que les seves afirmacions formen part del guió electoral"

 • Cal ser més sensible amb la dura realitat de milions de persones
02.01.2015.

El ministre d'Economia, diu Fernando Lezcano, secretari de Comunicació de CCOO, ha de transcendir la propaganda oficial i assumir que el creixement, l'activitat econòmica i l'ocupació de qualitat continuen sent assignatures pendents del Govern i del país.

2014: l'any en què el Govern decreta el final de la crisi amb 5,5 milions d'aturats i més desigualtat social

30.12.2014.

La Comissió Executiva Confederal de CCOO ha fet pública una declaració en què considera una temeritat i una frivolitat del Govern, només atribuïble a l'any electoral que ens espera, decretar el final de la crisi econòmica en un país amb 5,5 milions de persones en atur i una desigualtat social creixent. "2014 ha estat, segons l'opinió de CCOO, un any de tímida millora d'alguns indicadors macroeconòmics -es partia d'una situació força empitjorada- però sense que la dita millora arribi a la immensa majoria de la societat, que segueix atrapada per una insuportable taxa d'atur i una creixent desigualtat.

El Govern, amb el ridícul increment de l’SMI, pensions i cotitzacions socials, renuncia un any més a prioritzar les persones i a ingressos imprescindibles

29.12.2014.

Per CCOO, el tímid augment del 0,50% del Salari Mínim Interprofessional que ha aprovat el divendres 26 el Govern (648,6 euros/mes) confirma que l'Executiu que presideix Mariano Rajoy renuncia a millorar els salaris el 2015, i amb això també els ingressos de Seguretat Social. Una decisió injusta i incoherent amb "l'escenari de recuperació" que preconitza el Govern.

Concentració d'aquest dilluns a l'aeroport de Palma.

Concentració a l'aeroport de son Sant Joan en contra de la privatització d'Aena i els incompliments de l'empresa

26.01.2015.

Al matí d’aquest dilluns els treballadors i treballadores del Grup Aena a Mallorca s'han concentrat a l'aeroport de son Sant Joan en contra de l'entrada de capital privat en AENA i pels incompliments d'acords per part de l'empresa, com ara la paralització de la consolidació d'ocupació i de la creació de bosses d'ocupació, entre altres, sens dubte motivat per aquest intent de privatització.

Afiliació estrangera.

52.642 afiliats estrangers de mitjana a les Balears

23.01.2015.

Segons dades fetes públiques pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el nombre mitjà d’afiliats estrangers és a les Illes de 52.642 persones. Per comparació al desembre de l’any 2013 el nombre d’afiliacions estrangeres s’eleva en un +3,1% amb un creixement de +1.583 afiliacions més.

EPA 2014: desocupació, precarietat i bretxes de gènere resistents

 • Prop de 2 milions de dones en edat de treballar estan fora del mercat laboral
23.01.2015.
CCOO exigeix activar polítiques de creixement sostenible amb dimensió de gènere.

Aportem des de CCOO una anàlisi realista sobre les dades de l'EPA del 2014, publicades ahir per l'INE, davant la inexplicable i inapropiada lectura triomfalista del Govern. On està l'alegria? El 2014, segons l'EPA, a Espanya 5,61 milions de persones han estat desocupades, i d'elles, més de la meitat (3,5 milions) són parades de llarga durada, la majoria sense protecció per desocupació. 1 de cada 4 persones en edat laboral. D'aquesta residual disminució de la desocupació en 2014, de la que presumeix el Govern, més de la meitat (el 53%) respon, no a noves ocupacions sinó a la baixada de la població activa. I la nova ocupació és temporal i a temps parcial. I les bretxes de gènere en l'ocupació no sols no es redueixen, sinó que agafen embranzida.

Avui entra en vigor el Programa Extraordinari d'Activació per a l'Ocupació

 • Adreçat a les persones desocupades de llarga durada sense protecció social
15.01.2015.

A partir d'avui les possibles persones beneficiàries poden sol•licitar la incorporació al programa a les oficines de prestacions del SEPE que li correspongui.

CCOO llança el primer servei d'assessoria sindical online sobre formació bonificada i pràctiques a les empreses

 • CCOOrespondenformacion
14.01.2015.
CCOO llança una campanya d'assessoria sindical online.

CCOO engega un servei d'assessoria ONLINE sobre formació a l'empresa, perquè qualsevol treballador o treballadora pugui consultar els seus dubtes o problemes sobre aquesta qüestió d'una forma ràpida i senzilla. Amb aquesta assessoria, els treballadors i els representants legals de CCOO guanyen en informació, en conèixer més i millor els seus drets i enfortir la seva posició per negociar la formació que s'imparteix.

CCOO denuncia que el nou Reial Decret d'Especialitats és una eina més de precarització docent

13.01.2015.
Criticam les conseqüències en les condicions laborals i la qualitat de l'ensenyament.

El nou esborrany que estableix les matèries que pot impartir el professorat de Secundària manté situacions incongruents, no elimina la discrecionalitat en la selecció d’experts bilingües i cronifica el tractament discriminatori que algunes comunitats donen al personal interí.

CCOO exigeix la paralització urgent de la implantació de la LOMCE

 • Després de la recent publicació del currículum bàsic de l'ESO i el Batxillerat
13.01.2015.
Aturem la LOMCE.

Critica que no s'hagi negociat ni avaluat l'important impacte directe que els canvis organitzatius derivats dels currículums de l'ESO i el Batxillerat poden tenir en les condicions laborals del professorat i recorda el caos provocat per la precipitada implantació de la LOMCE en l'Educació Primària i la Formació Professional Bàsica.

CCOO força a Unipost a pagar l'extra i la nòmina de gener als seus 2.500 treballadors

 • Desconvocada la vaga prevista per als dies 12, 13 i 14 de gener.
09.01.2015.

La convocatòria de vaga a Unipost, primer operador postal privat del país, responia als impagats de l’extra de desembre i el fraccionament i retards en el pagament de les nòmines des del mes de setembre. Després de l'abonament del que es devia, el sindicat desconvoca les aturades previstes.

CCOO exigeix a MUFACE una assistència sanitària amb la màxima qualitat per als mutualistes i els seus beneficiaris

09.01.2015.

Davant les recents notícies aparegudes en els mitjans de comunicació referides que "un bon nombre de funcionaris adscrits a l'assegurança de salut de MUFACE hauran de canviar d'hospital l'any que ve, entre ells els pacients en tractament de malalties greus com el càncer, si volen seguir amb la mateixa assistència", i les queixes que ens han traslladat alguns mutualistes a qui s'ha enviat a altres hospitals que no són els que els atenien fins ara, CCOO reitera públicament l'exigència que va fer el passat 23 de desembre davant la Direcció de MUFACE, en la reunió del Consell General de la Mutualitat, perquè es garanteixi, almenys, el nivell assistencial sanitari prestat durant els anys passats.

Toxo pide la expulsión de los consejeros de CCOO que usaron las tarjetas "black"
Toxo pide la expulsión de los consejeros de CCOO que usaron las tarjetas "black"
Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en cursos de formació
Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en cursos de formació
Declaracions de Katiana Vicens sobre la seva imputació
Declaracions de Katiana Vicens sobre la seva imputació
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • bàner lateral eess
 • ampanya signatures
 • Serveis a l'afiliat
 • banner assessoria jurídica
 • EPA IVT 2014
 • Assegurança vida
 • campanya llar
 • campanya afiliació
 • Gaceta Sindical, publicació periòdica.
 • CITE