Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
Campanya suport Katiana Vicens i leccions sindicals
Toxo i Lezcano en roda de premsa.

Comissió d'Investigació: "Els consellers de CCOO que van usar les targetes "Black" han de ser expulsats del sindicat"

24.10.2014.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha anunciat avui en roda de premsa que la Comissió d'Investigació del sindicat sobre les denominades "targetes black" de Caixa Madrid ha proposat, i la Comissió Executiva confederal ha fet seva, l'expulsió del sindicat dels sis consellers de CCOO que van usar les targetes. "Aquestes targetes mai s’havien d’haver acceptat i mai s’havien d’haver usat", ha afirmat rotund. Toxo a més a més ha declarat que "ens sentim avergonyits i demanam disculpes als afiliats i la ciutadania", perquè més enllà de que "han fallat les persones, som conscients que han fallat els controls interns del sindicat".

Silvia Montejano valora les dades de l'EPA donades a conèixer avui.

CCOO considera que més de cent mil aturats en plena temporada és un model insostenible

23.10.2014.

El 37% de l’atur balear és de molt llarga durada i en comparació del tercer trimestre de l’any 2013 l’atur més crònic s’incrementa a les nostres Illes en un +12,7%, segons les estimacions de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre del 2014 publicades avui per l’INE. L’atur de molt llarga durada afecta un total de 37.200 persones, +4.200 més que ara fa un any. Aquest no és l’únic indicador que empitjora a les Illes Balears, i la taxa d’ocupació entre les persones menors de 25 anys baixa -3,2 punts percentuals i és solament del 32,11%.

José Luis García.

José Luis García: "Bauzá, un president al País de les Meravelles"

 • Rebaixa d’impostos i reforma fiscal, a més d’un Pacte per l’educació, són els temes més destacats que han centrat el discurs de política general del president Bauzá aquest dimarts davant la Cambra autonòmica.
21.10.2014.

CCOO considera que Bauzá ha basat el seu discurs en "un fals escenari de crisi acabada" sense tenir en compte els indicadors econòmics que plantegen una tercera recessió a Europa. Pel secretari d’Organització, José Luis García, aplaudir en aquesta conjuntura una rebaixa dels ingressos de la CAIB en 60 milions no s’entén perquè "qui pagarà aquests diners?" es pregunta, i alhora creu que "seran els ciutadans perdent serveis i prestacions o no recuperant el que ja han perdut, continuaran les retallades o bé no es retornaran les condicions a qui les han patides", afirma. Segons García, les mesures "estrella" anunciades pel president autonòmic són "conjunturals amb tint electoralista".

CCOO creu que el projecte de llei de seguretat ciutadana confon seguretat ciutadana amb ‘ordre públic'

 • Rebutjades amb els vots del PP les esmenes a la totalitat del projecte de llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana
 • Lezcano: "En el projecte del Govern s'ha imposat la doctrina més autoritària i molt centrada en l'ordre públic"
17.10.2014.
Fernando Lezcano, secretari confederal de Comunicació i Organització.

Malgrat les modificacions suggerides -i algunes recollides- pels òrgans consultius, s'imposa la lògica del ministre de l'Interior de "criminalitzar la resposta social" i devaluar els drets civils i democràtics.

El president Bauzá finança amb doblers públics una Fundació juntament amb Caeb

16.10.2014.

Un cop més el president balear mostra el seu tarannà partidista comptant únicament amb una part de l’empresariat i obviant el conjunt d’actors socioeconòmics.

Acte de suport a Katiana Vicens després de declarar en el Jutjat, a les 12 hores al Teatre Sindical

 • El dia 13 a les 10 hores serà la vista oral
 • #HuelgaNoEsDelito
 • #TotsSomKatiana
07.10.2014.
Cartell de l'acte programat per dia 13.

Amb motiu del judici oral, la Confederació sindical de CCOO de les Illes Balears ha organitzat un acte de suport a Katiana Vicens, que tindrà lloc el mateix dia 13 a les 12.00 hores al Teatre Sindical, amb la presència del secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i de nombrosos companys i companyes de CCOO d’arreu d’Espanya, així com representants d'entitats socials, partits polítics i sindicats de les Illes que han signat el manifest i expressat la seva solidaritat amb Katiana Vicens.

Toxo: "És una canallada culpar una persona que pateix un accident laboral"

10.10.2014.
Toxo al programa "Los desayunos" de TVE.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, en una entrevista en "Los desayunos" de TVE d’aquest divendres ha afirmat que les paraules del conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid són "alguna cosa més que renou, són una canallada" i hagués hagut de ser cessat "al minut d'haver-les pronunciat". "No es pot culpabilitzar una persona que pateix un accident laboral, que es debat entre la vida i la mort", va assenyalar en relació amb les acusacions del conseller contra l'auxiliar d'infermeria contagiada d'ebola.

CCOO exigeix més mitjans per als jutjats socials de Mallorca

08.10.2014.
Carmen Díaz de la Jara, secretària d'Acció Sindical.

CCOO considera necessària la creació del cinquè jutjat social així com l’augment dels mitjans, tant humans (secretaris judicials, personal administratiu, etc.) com d’infraestructures.

Vicens: "Un sindicat fort per a lluitar pels treballadors i les treballadores"

07.10.2014.
Ginard, Vicens i Perelló, secretaris generals de CCOO de Manacor, Illes Balears i Inca.

Avui 7 d’octubre, amb motiu del Dia Mundial pel Treball Decent, CCOO de les Illes Balears ha reunit en assemblea més de dos-cents delegats i delegades al Teatre Sindical. Els missatges llançats per la secretària general, Katiana Vicens, han rebut l’aplaudiment unànime. "Hem d’exigir la recuperació dels drets perduts en les darreres reformes laborals i ocupacions de més qualitat", ha dit Vicens, qui també ha apostat pel capital humà de la gent de CCOO "perquè CCOO té vida per endavant gràcies a tots i a totes". A l’últim, la secretària general ha reivindicat "treball decent, protecció social i ocupació".

Dolors musculars que afecten els treballadors i les treballadores.

4 de novembre: JORNADA sobre trastorns musculoesquelètics

 • De 9.30 a 14 hores a la seu de CCOO a Palma
22.10.2014.

Els trastorns musculoesquelètics constitueixen el problema de salut d’origen laboral més freqüent entre els treballadors i les treballadores

Evolució de l'afiliació estrangera a les Illes Balears.

El nombre d'afiliats estrangers s'eleva fins a les 85.261 persones

 • Afiliació de població estrangera a les Illes Balears, setembre 2014
23.10.2014.

Segons dades fetes públiques pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el nombre mitjà d’afiliats estrangers és a les Illes de 85.261 persones. Per comparació al setembre de l’any 2013 el nombre d’afiliacions estrangeres s’eleva en un +1,79% amb un creixement de +1.497 afiliacions més.

Emotiu reconeixement a Marcos Peralta

 • Katiana Vicens: "La vida avui no seria tal com la coneixem sense la lluita de gent com Marcos Peralta"
23.10.2014.
Acte de reconeixement a Marcos Peralta.

Amb motiu del 25 aniversari de la seva mort, el 29 d’octubre de 1989, la Confederació de CCOO Illes Balears i la Fundació Ateneu Pere Mascaró reteren un reconeixement a la figura del dirigent sindical i cofundador de CCOO Marcos Peralta Morcillo.

CCOO denuncia l'estat d'excepció de drets a què el Govern vol sotmetre a Ceuta i Melilla

23.10.2014.
Campanya de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR).

El Govern intenta sotmetre ambdues ciutats a un règim d'excepcionalitat on les garanties en els procediments que han de respectar-se en altres llocs d'Espanya es dilueixen, fet que resulta inacceptable des del punt de vista d'un estat de dret. Les denominades "devolucions en calent" no estan ajustades al dret vigent espanyol i per tant les ordres que es donen pels responsables polítics corresponents o si escau els caps policials, incorren en un delicte de prevaricació.

22 d’octubre: Acte de reconeixement a Marcos Peralta

 • A la Sala Groga de CCOO, a les 19.30 h
 • Clourà l’acte la secretària general de CCOO Illes, Katiana Vicens
16.10.2014.
Targeta de l'acte.

Prototip d’activista obrer de l’època franquista, capaç de liderar dins l’àmbit local la reconstrucció d’uns sectors populars enfonsats arran de la derrota del 1939, gràcies a unes dosis notables de carisma, constància i formació autodidàctica, Marcos Peralta fou el principal impulsor de les primeres Comissions Obreres a Mallorca.

Solidaritat amb els treballadors del Carlos III i reivindicació de la PRL

14.10.2014.
Diferents concentracions de sanitaris pel cas Teresa Romero.

CCOO insisteix en el caràcter d'accident laboral del contagi per Ebola de l'auxiliar d'infermeria de l’hospital Carlos III de Madrid, i denuncia l'incompliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i l’atemptat contra els drets dels treballadors, en un cas en què s'ha actuat de forma "temerària i miserable" per part dels superiors de la treballadora.

Trobada de sindicats i UIB per la intermediació del rectorat en la situació de bloqueig del conveni de neteja

10.10.2014.
Reunió entre sindicats i UIB.

CCOO, UGT i USO es reuneixen amb la UIB, client de les empreses de neteja, per explicar les condicions de feina dels treballadors subcontractats i exposar l'estat d’«enquistament» en què es troben les negociacions del seu conveni regional. Intenten cercar una solució a la situació de bloqueig a través de la intermediació del rectorat.

Crisi de l'ebola: CCOO treballa amb prudència i sense parar

09.10.2014.

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris està treballant des d'abans que s'encengués l'alarma amb els primers dos casos de pacients amb sospita d'ebola, ho hem estat fent amb la màxima discreció i responsabilitat, el nostre especial interès ha vingut sent el rigor i evitar l'alarma social, mentre aquesta no fos objectiva.

CCOO comparteix el rebuig social que aquest tipus de pràctiques generen entre la ciutadania

 • ‘Gaceta Sindical’ amb la resolució aprovada per la CEC de CCOO
07.10.2014.
Portada.

La Comissió Executiva Confederal aprova una Resolució en relació amb l'ús de les targetes de Caja Madrid i Bankia per part dels consellers de CCOO en aquesta entitat.

11 octubre, Dia d'Acció Europea contra el TTIP

 • Concentració a les 11h a la plaça de l'Olivar, a Palma
07.10.2014.
No al TTIP.

En aquests moments hi ha tres tractats que amenacen seriosament la nostra democràcia i els nostres drets socials: el CETA, el TTIP i el TISA. Tots tres s'han negociat en secret entre la Comissió Europea i les empreses transnacionals. Són tractats que, si no ho impedim, ens canviaran totalment la vida, i no precisament a millor. CCOO, com a organització declarada contra aquests tractats i que ja ha denunciat l'opacitat de les negociacions del Tractat de Lliure Comerç, dóna suport i crida a la participació en la concentració de dia 11 contra el TTIP.

Toxo pide la expulsión de los consejeros de CCOO que usaron las tarjetas "black"
Toxo pide la expulsión de los consejeros de CCOO que usaron las tarjetas "black"
Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en cursos de formació
Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en cursos de formació
Declaracions de Katiana Vicens sobre la seva imputació
Declaracions de Katiana Vicens sobre la seva imputació
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • ampanya signatures
 • Serveis a l'afiliat
 • banner assessoria jurídica
 • EPA IIIT 2014
 • Assegurança vida
 • auto promoció
 • campanya llar
 • campanya afiliació
 • Gaceta Sindical, publicació periòdica.
 • Servei lingüístic
 • CITE