Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
Campanya eleccions sindicals
Eva Cerdeiriña, secretària de Política Social i Igualtat.

A les Balears les dones concentren el 76,5% dels treballs assalariats a temps parcial

 • 8 de març, Dia Internacional de la Dona
 • Manifestació a Palma el diumenge 8, a les 12 h des de la plaça de Cort
06.03.2015.

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, CCOO de les Illes Balears ha elaborat un informe sobre la situació de les dones en el mercat de treball. En l'estudi es destaca que les dones concentren el 76,5% dels treballs assalariats a jornada parcial, un percentatge que s'incrementa respecte a l'any 2013 en 7 punts.

Votació del Congrés confederal.

Toxo: "CCOO ha d'actualitzar-se si vol continuar sent el primer sindicat de la classe obrera d'aquest país"

 • El Consell Confederal aprova canvis importants per millorar el funcionament intern del sindicat
05.03.2015.

El Consell Confederal, màxim òrgan de direcció de CCOO, ha aprovat el Codi de Conducta "Mesures per reforçar les millors pràctiques de Govern i Control de CCOO", que contempla canvis importants en el funcionament intern del sindicat, que alguns casos aprofundeix en eines ja existents i en altres n"introdueix de noves, per afavorir un major control de l'activitat del conjunt de CCOO. La Resolució que recull les principals conclusions va obtenir 142 vots a favor, 0 en contra i 6 abstencions.

Silvia Montejano, secretària d'Ocupació, valora les dades d'atur registrat de febrer.

Per CCOO, a Balears s'ha establert un model laboral dèbil i inestable

 • Dades d'atur registrat i afiliació a la Seguretat social del mes de febrer del 2015
03.03.2015.

CCOO manté que amb un 85% de contractació temporal i amb una variació anual de +631 contractes indefinits (dins els quals s'inclouen els fixos-discontinus i els indefinits a temps parcial), no hi ha sostenibilitat en un mercat laboral que creix a cop de precarietat.

Hepatitis C, un problema de salut pública que afecta tres mil pacients declarats a Balears

26.02.2015.
Reoyo, Cabrera, García (adjunt a la secr. general de l'FSS a Balears) i Martín en roda de premsa.

El principal problema de l’hepatitis C és que no se sap quanta gent està afectada. "No hi ha dades oficials de les persones afectades ni un cens de pacients amb el grau o nivell de la malaltia, tot són encara elucubracions", ha assegurat el secretari general de la Federació de Sanitat i Sectors sociosanitaris estatal, Antonio Cabrera. Segons l’Associació d’afectats, a les Balears hi ha 3.000 casos declarats i 7.000 sense diagnosticar.

Homenatge unitari a les víctimes del franquisme en la presentació de la Comissió 24 de febrer al Mur de la Memòria

 • Amb nombrosos participants de partits d’esquerres, sindicats i associacions cíviques
 • En l’ofrena floral Katiana Vicens llegí un poema de Miquel Martí i Pol
23.02.2015.
Katiana Vicens participà en l'acte d'homenatge a les víctimes del franquisme.

Juntament amb la lectura del manifest, en l’acte celebrat aquest diumenge al Mur de la Memòria del cementiri municipal de Palma amb una assistència multitudinària, hi va haver una ofrena floral a més dels parlaments, i un recordatori molt especial a les víctimes del franquisme, com ara el batle republicà Emili Darder, l’exdiputat socialista Alexandre Jaume, el batle d’Inca Antoni Mateu i l’empresari Antoni Maria Ques, que foren executats el 24 de febrer de 1937, data que dóna nom a la comissió de què és part CCOO.

Creix la bretxa salarial entre homes i dones a Balears

 • 22 de febrer, Dia de la Igualtat Salarial entre Homes i Dones
 • Les dones a Balears cobren 3.800 euros manco que els homes
20.02.2015.
Eva Cerdeiriña, secretària de Política Social i Igualtat.

El guany mitjà anual de les treballadores a Balears l'any 2012 arriba als 19.022 €; en el cas dels homes és de 22.859€, sent la diferència de -3.837€. Si la dada és preocupant, encara ho és més el fet que la bretxa salarial era l'any 2010 de -14,7%, i a la vista de les dades de l'any 2012 (INE) ha pujat fins al -16,8% en tan sols dos anys. Entre els anys 2010 i 2012 el salari de les dones ha descendit 790€; en el cas dels homes la baixada és de 354€.

Acte unitari al Mur de la Memòria en la presentació de la "Comissió 24 de febrer"

 • Dia 22 de febrer a les 11.30 hores al cementiri de Palma
 • Homenatge entorn d’Emili Darder, Alexandre Jaume, Antoni Mateu i Antoni Maria Ques, i per extensió a totes les víctimes del feixisme
17.02.2015.
Cartell.

La "Comissió 24 de febrer", formada per partits polítics d’esquerres de les Illes Balears, sindicats com ara CCOO de les Illes Balears i entitats socials, ha organitzat un acte d’homenatge unitari entorn de quatre personalitats molt rellevants de la nostra història: Emili Darder, batle de Palma; Alexandre Jaume, exdiputat socialista; Antoni Mateu; batle d’Inca; i Antoni Maria Ques, empresari d’Alcúdia. Foren assassinats pels feixistes en el mur exterior del cementiri de Palma el 24 de febrer de l’any 1937, per treballar i estimar els valors i principis democràtics de la República. En l’acte intervindrà Llorenç Capellà, precursor de la Memòria Històrica a la nostra comunitat.

Palma se suma a la defensa de la llibertat sindical i del dret a la vaga

19.02.2015.
Concentració d'aquest dimecres a les portes de la Delegació del Govern.

Desenes de representants sindicals de CCOO i UGT es van concentrar aquest dimecres davant la Delegació del Govern, sumant-se així a la convocatòria mundial d'una jornada en defensa del dret de vaga i de les llibertats.

Lleugera millora de l’afiliació estrangera no comunitària

 • Afiliació de població estrangera a les Illes Balears, gener 2015
 • Font: Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social
19.02.2015.
Evolució afiliació estrangera.

Segons dades fetes públiques pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el nombre mitjà d’afiliats estrangers a les Illes és de 51.740 persones. Per comparació al gener de l’any 2014 el nombre d’afiliacions estrangeres s’eleva en un +5,55% amb un creixement de +2.253 afiliacions més.

CCOO repeteix com a primera força sindical en el sector financer a Balears

12.02.2015.

Després que ahir se celebressin eleccions sindicals a les entitats financeres (antiga banca), a Balears CCOO ha obtingut el 39,1% dels 86 delegats a elegir, el que significa un total de 34 delegats del sector de banca, i el 32,8% del total del sector financer (caixes incloses), xifra que suposa un total de 49 delegats de CCOO a les Illes.

Ginardd i Morlà en roda de premsa per valorar la futura modificació de la Llei de monts.

"La modificació de la Llei de monts ataca directament la naturalesa de policia judicial dels agents de medi ambient"

05.03.2015.

CCOO denuncia que la modificació de la llei significaria un greu atemptat per a la conservació i la protecció del patrimoni natural.

Cartell pel dia Internacional de la Dona, el 8 de març.

CCOO reforça el seu compromís amb la lluita per la igualtat de gènere

04.03.2015.

Les Secretaries de Dona i Igualtat de CCOO de les distintes organitzacions territorials i de Federacions convoca manifestacions, concentracions, assemblees i actes reivindicatius diversos per denunciar la persistent discriminació, la desigualtat i la violència que continua impactant durament a les dones, amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, sota el lema "CCOO DIA A DIA TREBALLEM PER LA IGUALTAT REAL"

Balears és la primera comunitat autònoma en índex d'incidència en sinistralitat laboral

03.03.2015.

La sinistralitat laboral a Balears va augmentar el 2014 un 10,67% (1.424 accidents laborals més) respecte a l'any anterior, malgrat l'estancament de l'afiliació a la Seguretat Social, que només va experimentar un lleu repunt del 2.4% (9.588 persones més).

8 de març, Dia Internacional de la Dona

 • Manifestació el pròxim diumenge 8, a partir de les 12 hores des de la plaça de Cort
02.03.2015.
Cartell de la manifestació.

Sortirem novament al carrer per reivindicar, entre altres, polítiques d'igualtat en el terreny laboral que millorin el nostre accés a l'ocupació, així com a la formació i la promoció, a més de l'eliminació de la segregació laboral i la discriminació salarial de les dones. O per exigir un major compromís i una major dotació dels programes per eradicar la violència de gènere.

La Federació de Serveis demana una ecotaxa per a tots els sectors implicats en el turisme

27.02.2015.
A la dreta, Ginés Díez, secretari general de la Federació de Serveis.

La Federació de Serveis de CCOO, que agrupa a les Illes devers 210.000 treballadors dels sectors del comerç, l’hostaleria i el turisme i el sector financer, d’oficines i TIC, ha demanat en el Consell federal celebrat aquest divendres, una ecotaxa per a tots els sectors implicats en el turisme, entre altres qüestions tractades de cara a aquest any d’eleccions polítiques i sindicals.

CCOO denuncia davant Fiscalia el tracte discriminatori a què estan sent sotmesos els policies locals que van denunciar casos de corrupció

20.02.2015.
Pedro Castro, responsable de la Secció Sindical de CCOO a l'Ajuntament, mostra l'escrit a Fiscalia.

Des de CCOO entenem que els fets denunciats afecten directament un determinat agent, i es produeixen perquè aquest agent està col·laborant amb la justícia per tal que s'investiguin determinades conductes que s'estan produint des de fa temps al si de la Policia Local de Palma.

CCOO critica la reducció "dràstica" de les empreses en prevenció de riscos laborals

19.02.2015.
CCOO critica que les mesures per evitar riscos laborals s'han reduït.

Els quatre accidents laborals que s'han produït en els darrers quinze dies a la nostra comunitat autònoma, 3 a Eivissa i 1 a Mallorca, és motiu d'alarma i de preocupació per CCOO, i creiem que també per a tota la societat.

Col•loqui-debat "Hepatitis C: Problema de salut pública i assot del personal sanitari"

 • El pròxim dijous dia 26 a les 18 hores, a la sala d'actes de CCOO a Palma
19.02.2015.

Tractats de lliure comerç, com afectaran la teva vida

 • Cicle de xerrades entre el 6 de febrer i el 26 de maig, a la Sala Groga de CCOO IB (c/ de Francesc de Borja Moll, 3, Palma) a les 19.00 hores
03.02.2015.
Cartell del cicle de xerrades.

La Plataforma NoalTTIP Mallorca, de què és part CCOO de les Illes Balears, organitza un cicle de xerrades de reflexió, debat i aprofundiment sobre les conseqüències que tindria l'aplicació del Tractat de lliure comerç i inversions que negocien la Unió Europea i els EUA. Les xerrades seran els dies 6 i 24 de febrer, 24 de març, 28 d’abril i 26 de maig, a les 19 hores.

"CCOO no paga sobresous ni despeses sumptuàries, ni cap empresa finança el sindicat"

17.02.2015.
Roda de premsa de José María Martínez.

"A CCOO no es paguen sobresous, es paguen salaris per l'activitat exercida pels que es tributa a Hisenda i es cotitza a la Seguretat Social", ha declarat amb rotunditat José María Martínez, secretari general de la Federació de Serveis de CCOO, en la roda de premsa celebrada aquest matí, en la que ha defensat la transparència i la legalitat dels comptes del sindicat filtrats a un mitjà de comunicació.

Toxo llama a participar en las movilizaciones del 18 de febrero
Toxo llama a participar en las movilizaciones del 18 de febrero
Toxo pide la expulsión de los consejeros de CCOO que usaron las tarjetas "black"
Toxo pide la expulsión de los consejeros de CCOO que usaron las tarjetas "black"
Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en cursos de formació
Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en cursos de formació
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • bàner lateral eess
 • Assessoria online
 • ampanya signatures
 • Serveis a l'afiliat
 • banner assessoria jurídica
 • EPA IVT 2014
 • Assegurança vida
 • campanya llar
 • campanya afiliació
 • "Gaceta Sindical" , publicació Confederación CCOO