Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
Campanya eleccions sindicals
Silvia Montejano, secretària d'Ocupació, Formació i Joventut

Per CCOO, la temporalitat a la contractació i l'estacionalitat impedeix una recuperació equitativa.

04.08.2015.

Les dades actuals apunten a una agudització de la precarietat laboral vist l'augment de la contractació temporal que es xifra en 46.198 noves contractacions al mes de juliol, per la qual cosa des del sindicat es demana un construir un millor model productiu un finançament suficient.

Percentatge d'enquestats que creuen que l'atenció a Espanya ha empitjorat.

CCOO assenyala que la caiguda de valoració ciutadana exigeix un canvi en la política sanitària espanyola

 • Destaca l'empitjorament en atenció primària percebut a les Balears, que arriba al 37%; en atenció especialitzada un 42% i en hospitalària un 44%.
30.07.2015.

El Baròmetre Sanitari de 2014 reflecteix les pitjors dades sobre la valoració del sistema sanitari des de 1997, alhora que augmenta el percentatge de població que considera que l'atenció ha empitjorat en els distints nivells d'atenció: primària, especialitzada, hospitalària i urgències.

Silvia Montejano, secretària d'Ocupació, valora les dades de l'EPA del segon trimestre 2015.

CCOO alerta que la parcialitat s'estén a la contractació indefinida

23.07.2015.

Per CCOO, la millora de l'ocupació indefinida, amb 8 de cada 10 noves ocupacions assalariades, ve de la mà de la parcialitat ja que tan sols augmenta la contractació indefinida a temps parcial mentre els treballs estables a jornada completa redueixen el seu volum.

La poca ocupació creada en el sector turístic és precària, temporal, a temps parcial i de salaris baixos

 • Segons l'"Informe de l'Activitat Turística, Ocupació i la Negociació Col·lectiva durant l'any 2014 i el període gener-maig 2015", elaborat per la Federació de Serveis de CCOO.
21.07.2015.
José María Martínez (segon a la dreta), secretari general de la Federació de Serveis de CCOO estatal

La indústria turística espanyola viu la seva millor temporada des de 2008, una situació que contrasta amb l'escassa ocupació creada, que a més a més és precària i amb un alt percentatge de pràctiques fraudulentes, segons han denunciat José María Martínez, secretari general de la Federació de Serveis de CCOO estatal, i Gonzalo Fuentes, responsable de Política Institucional.

CCOO rebutja la posició del Govern espanyol respecte a les persones que requereixen protecció internacional

 • Resolució de l'Executiva confederal de CCOO
21.07.2015.

El sindicat denuncia l'absoluta inacció de la UE en la catàstrofe mediterrània, alhora que retreu la impresentable actitud del Govern espanyol en la seva posició obscurantista i insolidària.

90.391 afiliats estrangers a Balears: 49.699 comunitaris i 40.692 no comunitaris

 • Afiliació de població estrangera a les Illes Balears, dades del mes de juny del 2015
21.07.2015.
Gràfica de l'evolució d'afiliacions.

Segons dades fetes públiques avui pel Ministeri d"Ocupació i Seguretat Social, l"afiliació mitjana de ciutadans amb nacionalitat estrangera ha estat a les Illes Balears de 90.391 persones. Per tipus de nacionalitat, 49.699 han estat afiliacions de persones amb nacionalitat comunitària i 40.692 no comunitària.

CCOO considera que s'obre una nova etapa de diàleg social

15.07.2015.
Assistens a la reunió.

CCOO agraeix el canvi de tarannà respecte a l'anterior Govern, així com la predisposició de tots els agents econòmics i socials a fi de treballar per un canvi productiu que reforci el benestar social i l'equitat.

CCOO rebutja la hipòcrita reforma de la Llei de l'avortament duta a terme pel Partit Popular

17.07.2015.
Una llei aprovada sense consens democràtic, amb el rebuig de gairebé tota l'oposició.

La Secretaria confederal de Dona i Igualtat de CCOO expressa el seu més contundent rebuig a l'aprovació, ahir en el Ple del Congrés dels Diputats, de la Llei orgànica per reforçar la protecció de les menors i dones amb capacitat modificada judicialment en la interrupció voluntària de l'embaràs, presentada pel Partit Popular i que modifica l'actual Llei orgànica 2/2010 de salut sexual i reproductiva.

"Una victòria dels treballadors i de CCOO"

14.07.2015.
Roda de premsa amb Ramón Górriz, secretari d'Acció Sindical de CCOO, sobre sentència Coca-Cola.

La interlocutòria de l'Audiència Nacional torna a donar la raó als treballadors i treballadores de Coca-Cola, que han de ser readmesos al seu lloc de treball i amb les mateixes condicions laborals que tenien. "La multinacional, per molt poderosa que sigui, no se'n pot riure de la justícia", ha afirmat Ramón Górriz, secretari d'Acció Sindical de CCOO.

CCOO espera que el canvi de tendència política conclogui amb les eleccions generals

 • Lezcano: "És inadmissible l'ultimàtum a Grècia"
 • Vicens: "Volem una renda mínima lligada al treball, per a la gent sense feina o amb prestacions insuficients"
08.07.2015.
Lezcano i Vicens en roda de premsa.

El secretari confederal d"Organització i Comunicació, Fernando Lezcano, i la secretària general de CCOO Illes, Katiana Vicens, han informat en roda de premsa sobre la posició de "compromís" del sindicat respecte a la nova situació política de les Illes, d’Espanya i de Grècia, felicitant-se per l’exercici de la democràcia i la unió de la ciutadania per fer front a les polítiques d’austeritat.

CCOO condemna l'assassinat masclista d'avui a Palma i reclama de manera urgent desenvolupar programes en contra de la violència de gènere

31.07.2015.

CCOO de les Illes Balears lamenta profundament la mort d'una dona, en un nou succés del que, presumptament, podria tractar-se del primer cas de violència masclista a Balears d'enguany. Davant un fet d'aquestes característiques, des de CCOO tornam a reclamar, si és possible amb més força i ràbia, la urgent necessitat de lluitar contra la violència masclista, mitjançant dos eixos fonamentals d'actuació: protecció i prevenció.

Signatura del conveni col·lectiu entre els sindicats i les patronals, a la seu de CCOO a Palma.

Després d'any i mig de dures negociacions, sindicats i patronal firmen el conveni de neteja de les Illes Balears

29.07.2015.

Aquest dimecres ha tingut lloc a la seu de CCOO a Palma la signatura del Conveni Col·lectiu provincial de neteja d'edificis i locals de les Illes Balears, que afecta a més de 5.000 netejadores del sector. Sindicats i patronal han pactat un augment de sous del 0,5% per a 2016 i un altre 0,5% per a 2017.

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO es reuneix amb la consellera de Salut, Patricia Gómez

24.07.2015.
Reunió d'aquest dijous entre la Federació de Sanitat i la consellera Patricia Gómez.

La Federació de Sanitat de Comissions Obreres ha mantingut aquest dijous la primera reunió amb la nova consellera de Salut, Patricia Gómez. En la trobada, els responsables de la Federació li han transmès la problemàtica més preocupant de la sanitat balear i que afecta més de tretze mil treballadors i treballadores.

Zarco: "A Eivissa gairebé el 90% dels treballadors de la neteja municipal volen anar a la vaga"

23.07.2015.
Felipe Zarco, secretari general de CCOO a Eivissa i Formentera.

El secretari general de CCOO a Eivissa i Formentera, Felipe Zarco, declara que s'ha arribat a convocar vaga de neteja el 3 d'agost perquè "és l'única possibilitat que tenim, i estam oberts a negociar".

CCOO segueix creixent a la zona de Calvià

 • El sindicat guanya les eleccions a l'hotel S'Olivera, de Peguera, per 2 a 1
22.07.2015.
Eleccions a l'hotel S'Olivera de Peguera.

Les eleccions sindicals a la zona de Calvià estan sent una autèntica marató pels companys i companyes que es presenten a les llistes de CCOO i de l'equip electoral de la Federació de Serveis. Fruit de la seva persistent col·laboració i feina sindical, CCOO segueix creixent en nombre de representants dels treballadors i de les treballadores.

Majoria absoluta de CCOO a l'hotel Ferrera Blanca

 • El sindicat renova el 5 a 0 de les anteriors eleccions sindicals
21.07.2015.
Eleccions sindicals al Ferrera Blanca de Cala d'Or.

CCOO arrasa en les eleccions sindicals de l'hotel Ferrera Blanca i obté 5 delegats. Així, el sindicat ha renovat la seva representació a aquest establiment de Cala d'Or en obtenir els 5 delegats en joc en les eleccions sindicals celebrades aquest dimarts, en les que s"ha registrat una alta participació.

El SUP crea el primer gabinet psicològic de Balears per atendre funcionaris de policia

21.07.2015.
Cotxe de policia.

L'acord s'ha arribat amb CCOO, sent extensible la prestació d'aquests serveis a l'Associació de la Guàrdia Civil (AUGC) i a l'Associació de Militars (AUME), amb la finalitat que tot el personal de seguretat privada, els militars i la Guàrdia Civil, puguin tenir accés a aquest suport psicològic.

Contractes d'aprenentatge: Ni es forma ni s'insereix laboralment

16.07.2015.
El Govern estimula la contractació precària.

El Govern destina quantitats ingents de diners a finançar la formació i les bonificacions del contracte per a la formació i l'aprenentatge, que no serveix ni per formar ni per inserir laboralment els joves.

CCOO guanya les eleccions al Mediterráneo Club, a sa Coma

17.07.2015.
Els sis representants de CCOO que vetllaran per les condicions laborals al Mediterráneo Club.

Els nostres representants aconsegueixen 6 dels 9 delegats que s'escollien

CCOO presenta la campanya "Aquest estiu sóc becari"

14.07.2015.
Campanya de CCOO per a becaris que estan fent pràctiques no laborals a les empreses.

El sindicat ha engegat una campanya informativa sobre els drets i les obligacions d'estudiants, joves i desocupats que estan fent pràctiques no laborals a les empreses, a fi d'evitar el mal ús que se'n fa en el nostre mercat laboral.

¿Por qué votar a CCOO en las elecciones sindicales? Te lo explica Katiana Vicens
¿Por qué votar a CCOO en las elecciones sindicales? Te lo explica Katiana Vicens
Toxo analiza la situación económica y del empleo en la presentación de EnClavedeEconomía
Toxo analiza la situación económica y del empleo en la presentación de EnClavedeEconomía
RENTA MÍNIMA
RENTA MÍNIMA
Exigeix els teus drets: denuncia
Exigeix els teus drets: denuncia
 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • bàner lateral eess
 • Assessoria online
 • ampanya signatures
 • Serveis a l'afiliat
 • banner assessoria jurídica
 • assegurances automòbil
 • EPA IT 2015
 • campanya llar
 • campanya afiliació
 • "Gaceta Sindical" , publicació Confederación CCOO