Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
1 MAIG 2014

CCOO emplaça la jutge Alaya a treballar amb celeritat i sentit de la responsabilitat

22.04.2014.

El sindicat adverteix que la imputació de José Luis Montesinos, dirigent de CCOO d'Indústria, res té a veure amb l'anomenat cas dels ERO d'Andalusia, i reitera la seva col·laboració amb la justícia.

Els sindicats recorden les víctimes d'accidents laborals i malalties professionals.

Programació d’actes a les Illes amb motiu del 28 d’abril, Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball

16.04.2014.

El pròxim 28 d'abril, com és habitual cada any, celebram el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball. Per aquesta raó, la Secretària de Salut Laboral de CCOO Illes Balears ha organitzat diferents activitats i convida totes les persones treballadores, delegats/des i afiliats/des a participar-hi.

28 d'Abril 2014, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball

15.04.2014.

El 28 d'abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, el moviment sindical mundial recorda les víctimes dels accidents i les malalties produïdes pel treball, i reclama la millora de les condicions que suporten les treballadores i els treballadors.

CCOO treballa en benefici de la majoria social, dels treballadors: "Per ells, per elles, amb ells i amb elles, les Comissions Obreres"

 • Toxo: "Els treballadors i treballadores han de veure el sindicat com un instrument per a la defensa dels seus interessos col•lectius i individuals"
07.04.2014.
Per ells, per elles, amb ells i amb elles, les Comissions Obreres.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha reivindicat orgullós la història del sindicat – "va ser la lluita del moviment obrer la que va portar la democràcia a aquest país" - i, en la seva intervenció davant els 2.200 representants del sindicat presents en la Primera Trobada confederal de Seccions Sindicals, va declarar també el seu convenciment que "d'aquesta reunió sortiran unes Comissions Obreres més eficaces i bolcades cap a les petites i petitíssimes empreses, el 98% del total, on els treballadors tenen menys defenses". "Nosaltres sabem d'on venim, on estam i cap on anam", va concloure, recalcant que el sindicat és una eina per a la defensa dels interessos col•lectius i individuals de la classe treballadora.

Protesta per exigir un canvi de rumb en les polítiques d’austeritat europees

04.04.2014.
Capçalera de la manifestació a Palma.

Sota el lema "Stop a les retallades. Cal aturar les polítiques d'austeritat", va discórrer la manifestació d’aquest dijous horabaixa pel centre de la capital balear, convocada per CCOO, UGT i USO amb el suport de la Cimera Social, per exigir un canvi de rumb en les polítiques d'austeritat i de retallades que apliquen les institucions i els governs europeus, i alhora reclamar un pla europeu d’inversió per crear ocupació.

CCOO reclama als empresaris ocupació de qualitat i al Govern cobertura als aturats

02.04.2014.

CCOO recorda que amb 85.718 aturs, encara no es pot parlar de sortida de la crisi. Emplaça als empresaris a crear ocupació de qualitat, i al Govern de les Illes a donar cobertura als aturats de llarga durada.

Sense progressos destacables en la primera reunió de feina pel conveni d'hostaleria

02.04.2014.
Part de la representació de CCOO a la mesa negociadora.

La negociació del XV Conveni Col•lectiu d'Hostaleria de les Illes Balears continua sense avenços importants després de la reunió que han mantingut aquest dimecres al matí sindicats i patronals a la seu dels empresaris. Ambdues parts mantenen les seves postures enfrontades en relació amb diferents articles del conveni de què depenen al voltant de 110.000 treballadors del sector a l’arxipèlag.

L'OIT reconeix que la reforma laboral de 2012 vulnera els drets de llibertat sindical i negociació col•lectiva

 • El Govern hagués hagut de promoure un procés de diàleg social efectiu en comptes d'utilitzar la crisi per imposar aquesta reforma i vulnerar els convenis signats
28.03.2014.

El Comitè de Llibertat Sindical de l'OIT reconeix que la reforma laboral que va imposar el Govern l'any 2012 vulnera els drets de llibertat sindical i negociació col•lectiva dels convenis ratificats per Espanya, davant la queixa presentada per CCOO i UGT en aquest organisme.

5 d'abril: Primera trobada confederal de seccions sindicals de CCOO

28.03.2014.
'Gaceta Sindical' especial assemblea 5 d'abril.

El 5 d'abril, CCOO reunirà a Madrid 2.200 representants de seccions sindicals de tots els sectors de la producció, els serveis, Administracions Públiques i de les distintes estructures del sindicat.

Per CCOO, el mercat laboral continua "molt deprimit" perquè només es reactiva el creixement inestable i precari

26.03.2014.
Portada de l'informe trimestral amb dades mitjanes anuals.

CCOO Illes publica el seu informe "Dades Trimestrals del Mercat de Treball: IVT 2013 i mitjana anual", amb les dades estimades per l’EPA, les dades d’afiliació a règim general desagregades per tipus de contracte i les dades sobre contractació registrada. L’estudi destaca que més del 30% de les persones aturades ho són de llarga durada.

Portada.

Publicat el número d’UNITAT pel Primer de Maig

15.04.2014.

La Confederació Sindical de CCOO de les Illes Balears acaba d’editar el darrer número de la revista de l’òrgan del sindicat, Unitat, que els afiliats i afiliades a CCOO rebran via correu ordinari o via correu electrònic al llarg d’aquests dies festius.

L'àrea pública de CCOO de les Illes, molt preocupada per la deriva de l'Administració en la negociació del Decret de Funció Pública

15.04.2014.

Les línies vermelles que hem marcat des de l'àrea pública de CCOO no es prenen en consideració des de l'Administració, que segueix sense oferir alternatives a la necessitat d'incloure el català com a requisit en l'accés a l’Administració, l'eliminació dels efectes de la Llei de símbols o la designació a dit dels càrrecs directius amb assignació econòmica (complement 33) tant per als funcionaris com per al personal eventual.

CCOO denuncia l'augment de la pressió fiscal sobre els treballadors mentre es redueix la recaptació en l'impost de societats

 • Amb la crisi ha augmentat la desigualtat fiscal, que s’incrementarà per les propostes dels experts del Govern
04.04.2014.
Pressió fiscal sobre els treballadors.

Dins la campanya de presentació de la proposta de reforma fiscal de CCOO als grups parlamentaris, CCOO aprofita l'ocasió per assenyalar algunes conclusions de l'estudi fet per la Secretaria Confederal de Protecció Social que, a partir de les pròpies dades que ofereix la Memòria anual de l'Agència Tributària, mostra clarament que el nostre actual sistema fiscal està generant un considerable increment de la desigualtat fiscal.

La FECCOO reclama un compromís de la Conselleria en formació, transparència, igualtat i recuperació de plantilles

 • Un dels punts de la convocatòria de la vaga és precisament la reclamació de formació en llengües, que hauria d’acompanyar tot nou projecte pedagògic.
04.04.2014.

La Federació d'Ensenyament de CCOO ha plantejat la possibilitat que les places d’interins surtin o no catalogades amb B2, bé sigui a través d'un compromís voluntari de formació del treballador sense el requeriment stricto sensu del B2 (al nostre entendre, insuficient a secundària, com s'està explicant al congrés organitzat per FADESIB "El paradigma plurilingüe"), bé sigui a través d'un projecte educatiu consensuat pels centres.

El 3 d'abril se celebra una Jornada de manifestacions i actes reivindicatius

 • Hem d'aturar les polítiques d'austeritat i les retallades
 • Exigim un Pla d'Inversions europeu per reactivar l'economia i crear ocupació
 • Amb el suport de la Cimera Social, a Palma la manifestació partirà de plaça d’Espanya a les 19.00 h i finalitzarà a Cort
19.03.2014.
Cartell de la convocatòria del proper 3 d'abril.

Amb l'eslògan "Un nou rumb per a Europa", CCOO s'uneix a la convocatòria de la Confederació Europea de Sindicats (CES) per celebrar al nostre país una jornada de manifestacions i actes reivindicatius per al pròxim dia 3 d'abril (el 6 a Catalunya), i participarà en l'euromanifestació del dia 4 d'abril a Brussel•les. Aquesta convocatòria, que compta amb el suport de la Cimera Social, pretén impulsar un Pla d'Inversions que sigui una alternativa a les polítiques d'austeritat, reformes estructurals i devaluacions internes.

200 delegats i delegades sindicals es concentren per demanar millores en el conveni d’hostaleria

 • CCOO i UGT adverteixen que estan disposats a "muntar el caos" i que no signaran el conveni si els treballadors no donen suport a les mobilitzacions
20.03.2014.
Consignes i eslògans per un conveni equilibrat i digne a l'hostaleria balear.

Devers 200 persones s'han concentrat aquest dijous al migdia a les portes de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) per advertir a la patronal que les seves propostes en la negociació del conveni són "humiliants" i, per tant, estan disposats a "muntar el caos a les Illes per no perdre tot allò que s'ha aconseguit durant els anys precedents en la negociació col•lectiva", tal com ha assenyalat el secretari general de la Federació de Comerç, Hoteleria, Turisme i Joc (FECOHT) de CCOO a les Illes, Ginés Díez.

En cinc anys l’afiliació estrangera baixa un 19%

 • A les Balears es comptabilitzen 11.865 cotitzadors manco des de l’any 2009, dels quals el 93,7% són no comunitaris
 • 3 de cada 10 pèrdues en les afiliacions a la Seguretat Social estan protagonitzades per persones estrangeres
21.03.2014.
Evolució de l'afiliació estrangera dels mesos de febrer dels darrers cinc anys.

Segons dades fetes públiques pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el nombre mitjà d’afiliats estrangers és a les Illes de 51.354 persones. En aquest mes de febrer la variació anual és negativa i per comparació al mes de febrer del 2013 el nombre d’afiliacions estrangeres baixa en -1.299 registres. En termes relatius la caiguda és del -2,47% amb un descens que es torna a observar únicament entre les afiliacions d’estrangers no comunitaris (-7,9%) mentre que entre les afiliacions de persones amb nacionalitat comunitària el balanç és positiu (+3,4%).

CCOO cerca "acords equilibrats" en els convenis d’hostaleria i de transport discrecional i si no s’hi arriba "hi haurà conflicte fort i important", adverteix

 • CCOO diu que el sector turístic "és el nostre petroli"
 • CCOO amenaça que si els treballadors no defensen els seus interessos, es pot quedar sense signar el conveni d’hostaleria
 • Dia 20 de març hi haurà una concentració a les portes de Caeb, seu de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, a les 12.30 h, per dir no a la Plataforma de la patronal
17.03.2014.
Ginard i Díez en la roda de premsa d'aquest dilluns a la seu de CCOO a Palma.

L’aplicació "pura i dura" de la Reforma Laboral està provocant situacions de "desestabilitat i preocupació" entre els col•lectius del sector turístic, bé sigui en l’àmbit del transport discrecional o en el de l’hostaleria. En aquest sentit s’han expressat en roda de premsa els secretaris generals de la Federació de Serveis a la Ciutadania, Josep Ginard, i el de la FECOHT, Ginés Díez, tot dient que CCOO cerca "acords equilibrats" en els convenis d’hostaleria i transport discrecional i si no s’hi arriba "hi haurà conflicte fort i important", adverteixen.

Declaraciones de Toxo ante los datos del paro del mes de febrero de 2014
Declaraciones de Toxo ante los datos del paro del mes de febrero de 2014
Sálva los servicios públicos
Sálva los servicios públicos
Campaña "Es público, es tuyo, ¡sálvalo!
Campaña "Es público, es tuyo, ¡sálvalo!
Esto va en serio
Esto va en serio
 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • CAMPANYA SOBRE ELS CONGRESSOS DE FUSIÓ FEDERACIONS
 • Serveis a l'afiliat
 • banner assessoria jurídica
 • EPA IVT 2013
 • Assegurança vida
 • campanya assegurança de la llar
 • campanya llar
 • campanya afiliació
 • Consultes sociolaborals dels joves
 • Reforma laboral
 • Textos aprovats Xè Congrés CCOO Illes Balears
 • Gaceta Sindical, publicació periòdica.
 • La Reforma Laboral, pas a pas
 • Servei lingüístic
 • CITE