Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
Campanya eleccions sindicals
Vicens i Toxo a l'entrada al jutjat el dia del judici oral.

Katiana Vicens ha presentat recurs d’apel•lació a la sentència que la condemnà per coaccions i danys

20.11.2014.

El recurs interposat es basa en la vulneració del dret a la presumpció d’innocència i en l’aplicació indeguda dels articles 172 i 263 del Codi Penal, que fan referència respectivament als delictes de coaccions i danys, a més de denunciar la violació del dret fonamental de llibertat sindical i de vaga protegit a la Constitució.

Foto d'Unicef.

CCOO denuncia que les retallades socials i en educació dificulten el ja debilitat benestar de la infància

 • 20 de novembre: Dia Universal de la Infància
20.11.2014.

La Federació d'Ensenyament de CCOO fa un crida als centres escolars perquè dediquin aquest 20 de novembre a la difusió i debat de la situació de les nines i nins més desfavorits i a l'enviament de missatges als governs exigint solucions.

Concentració davant l'Ajuntament de Palma aquest dilluns al matí.

Èxit de la primera mobilització contra els 22 acomiadaments de Mevisa

18.11.2014.

Prop d'un centenar de persones, entre treballadors afectats, simpatitzants i integrants de les organitzacions sindicals CCOO, USO, UGT i CSIF, es concentraren, malgrat el mal temps, aquest dilluns al matí a la plaça de Cort per reivindicar davant de l'Ajuntament la immediata readmissió dels 22 treballadors acomiadats el passat dia 5 de novembre per l'empresa de seguretat Mevisa.

CCOO constata que se substitueix treball de qualitat per treball precari

13.11.2014.

El 70% dels treballadors que presten els seus serveis a temps parcial no ho fan per una decisió pròpia, sinó per resignació davant la impossibilitat de trobar una feina a temps complet.

CCOO denuncia el deteriorament dels serveis públics en els darrers quatre anys

 • CCOO proposa una Jornada a finals del primer trimestre del 2015, per escenificar la necessitat dels serveis públics
12.11.2014.
Ginard, Cerdeiriña, Baos i García en roda de premsa.

L’efecte del deteriorament dels serveis públics ha estat la pèrdua de la gratuïtat a tots els serveis, i per això CCOO proposa una Jornada a finals del primer trimestre del 2015, a fi que la ciutadania prengui consciencia i visualitzi la importància i la necessitat dels serveis públics, tal com han confirmat avui en roda de premsa diversos representants del Àrea Pública del sindicat.

Per CCOO, cal treballar "de debò" per transformar el model productiu i recuperar l’ocupació

04.11.2014.
Silvia Montejano, secretària d'Ocupació.

A l’octubre del 2007 el nombre d’aturats a les Illes Balears era de 37.100 persones i al 2008 en foren 56.982, un 32,5% menys que en l’actualitat, quan les Illes registren un total de 75.513 aturats.

Vicens: "Segueixo mantenint la meva innocència, no vaig rompre cap vidre ni vaig coaccionar ningú"

 • Katiana Vicens queda absolta del delicte contra els drets dels treballadors i no haurà d’entrar a la presó
 • CCOO està valorant presentar un recurs a la sentència
29.10.2014.
Katiana Vicens, secretària general.

El Jutjat Penal número 6 de Palma ha imposat a la secretària general de CCOO de les Illes Balears, Katiana Vicens, una multa de 4 000 euros per un delicte de coaccions i un altre de danys, i ha estat absolta del delicte contra els drets dels treballadors. Katiana Vicens va haver de declarar el passat dia 13 davant el Jutjat acusada de trencar el vidre d'un autobús durant un piquet en la vaga general celebrada el 29 de març del 2012, fets que no es varen demostrar. La Fiscalia sol•licitava per a ella una pena de quatre anys i mig de presó.

Comissió d'Investigació: "Els consellers de CCOO que van usar les targetes "Black" han de ser expulsats del sindicat"

24.10.2014.
Toxo i Lezcano en roda de premsa.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha anunciat avui en roda de premsa que la Comissió d'Investigació del sindicat sobre les denominades "targetes black" de Caixa Madrid ha proposat, i la Comissió Executiva confederal ha fet seva, l'expulsió del sindicat dels sis consellers de CCOO que van usar les targetes. "Aquestes targetes mai s’havien d’haver acceptat i mai s’havien d’haver usat", ha afirmat rotund. Toxo a més a més ha declarat que "ens sentim avergonyits i demanam disculpes als afiliats i la ciutadania", perquè més enllà de que "han fallat les persones, som conscients que han fallat els controls interns del sindicat".

CCOO reclama al Govern central i a les CA compromisos concrets per garantir l'acreditació de tot el personal de dependència el 2015

28.10.2014.

El govern central va comprometre formalment, en la Declaració de Diàleg Social de 29 de juliol amb sindicats i empresaris, la seva col•laboració amb les CA per a la realització de les convocatòries que encara no s'han produït. CCOO presenta 5 propostes que garanteixen el procés d'acreditació del personal i recorda que aquest és un mecanisme de garantia de la qualitat de les prestacions que reben les persones en situació de dependència.

Cartell de les jornades per als dies 21 i 22 de novembre.

Primeres jornades d’història del moviment obrer a Mallorca

18.11.2014.

CCOO, UGT, l’Associació Memòria de Mallorca , l’Ateneu Pere Mascaró, la Fundació Emili Darder i la Fundació d’Investigacions Marxistes han programat per als propers dies 21 i 22 de novembre les primeres "Jornades sobre història del moviment obrer a Mallorca", amb l’objectiu de commemorar el noranta aniversari de la inauguració de la Casa del Poble de Palma, de fer visible la seva importància per a les famílies treballadores i el pes del sindicalisme en aquella època, així com animar els joves historiadors a continuar investigant el tema.

Cartell de la manifestació.

25N: Manifestació per l’eliminació de la violència contra les dones

 • Convocada per Feministes en Acció, de què és part CCOO, a les 20 hores a la Porta Pintada
21.11.2014.

Dimarts vinent 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. En aquesta data, Comissions Obreres reitera, una vegada més, el seu rebuig més enèrgic a aquesta insuportable violència que, en la seva manifestació més visible, s'ha cobrat la vida de 44 dones en el que va d'any, 3 d'elles a Balears.

CCOO sol•licita una campanya autonòmica a Inspecció de Treball contra l’ús fraudulent de la contractació a temps parcial

20.11.2014.
Reunió de la Comissió Tripartida d'Inspecció de Treball. (Foto Caib)

CCOO ha detectat, en la reunió d’aquest dimecres al matí de la Comissió Consultiva Tripartida de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, la manca de recursos materials i humans a Eivissa i Menorca. Així mateix, CCOO considera que són "insuficients" les campanyes dutes a terme de temps parcials i hores extres, ja que el volum d’aquesta mena de contractació deguda al model productiu de les Illes, encobreix un alt nivell de frau i de desprotecció dels treballadors.

CCOO anuncia que no assistirà a la presentació de les mesures de la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques (CORA)

17.11.2014.

El sindicat demanda una major despesa pública en l'Estat de benestar, en la línia dels països més avançats d’Europa.

Contra la violència masclista: protecció, prevenció i ocupació

 • 25 de novembre a les 20 hores, a la plaça d'Espanya, manifestació per denunciar aquesta xacra social que no cessa
13.11.2014.
Cartell de la campanya de CCOO contra la violència masclista.

43 dones assassinades a Espanya, 3 d'elles a Balears, posen sobre la taula, una vegada més, la cruesa del fenomen de la violència de gènere en el seu aspecte més dramàtic i irreversible.

CCOO exigeix rigor i independència al Tribunal de Comptes en els seus informes sobre formació

13.11.2014.

El Tribunal de Comptes publica una nota de premsa relativa a un Informe aprovat sobre fiscalització de la formació gestionada per la Fundació Tripartida infestada d'inexactituds i desconegut per part de les entitats verificades.

CCOO denuncia que el Govern retalla el dret individual a la formació

10.11.2014.
El Govern retalla el dret individual a la formació.

Malgrat la demagògica insistència del Govern en el sentit que vol potenciar el dret individual a la formació, el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) posa traves als treballadors que volen fer compatible estudis i treball. CCOO saluda l'increment del control dels fons públics però considera que, una vegada més, s'equivoquen de culpable: són les entitats organitzadores les que han de ser objecte d'un control exhaustiu i no els assalariats que porten més de vint anys fent un ús impecable d'aquest dret.

A Balears, el 82% del total de malalties professionals declarades el 2013 corresponen a trastorns musculoesquelètics

 • Els TME són el problema de salut relacionat amb el treball més freqüent a Espanya i a Europa
 • Segons dades de l'INSS, la primera causa d'incapacitat temporal per malaltia comuna és la lumbàlgia
05.11.2014.
Jornada celebrada a Palma, adreçada a delegats de prevenció, sobre els TME.

Aquest dimarts ha tingut lloc a la seu de CCOO una Jornada sobre els trastorns musculoesquelètics (TME), el problema de salut relacionat amb el treball més freqüent a Espanya i a Europa. El secretari de Salut Laboral i Medi Ambient, Rogelio Marín, ha presentat les dades més destacables així com els experts que hi han participat, entre els quals figuren Mª José Sevilla, ergònoma de l’Institut Sindical de Treball, Ambient i Salut (ISTAS), Rafael Palmer, metge del Treball, Manel García, metge inspector-avaluador en cap de la unitat mèdica de valoració d’incapacitats, i Ana Isasi, inspectora de Treball.

CCOO qualifica els Pressuposts de la Caib d’«optimistes» i «poc prudents»

27.10.2014.
José Luis García, secretari d'Organització.

El Consell de Govern, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat avui el Projecte de llei dels pressuposts generals la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2015, que ascendeixen a 4.035,6 milions d’euros, fet que suposa un augment d’un 4,14 % en relació amb els d’aquest exercici. CCOO assegura que li semblen "optimistes" i "poc prudents" perquè es fa una previsió de creixement a l’alça.

Els empleats públics tornaran a patir en primera persona la política de retallades socials del Govern

 • Resultat de la reunió de la Mesa general que ha tingut lloc aquest dilluns al matí
27.10.2014.

El Govern farà servir l'abonament de la part de la paga extra (un 25%) a la que els jutges l'han condemnat, amb objectius electoralistes

Toxo pide la expulsión de los consejeros de CCOO que usaron las tarjetas "black"
Toxo pide la expulsión de los consejeros de CCOO que usaron las tarjetas "black"
Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en cursos de formació
Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en cursos de formació
Declaracions de Katiana Vicens sobre la seva imputació
Declaracions de Katiana Vicens sobre la seva imputació
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • bàner lateral eess
 • ampanya signatures
 • Serveis a l'afiliat
 • banner assessoria jurídica
 • EPA IIIT 2014
 • Assegurança vida
 • auto promoció
 • campanya llar
 • campanya afiliació
 • Gaceta Sindical, publicació periòdica.
 • CITE