Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
Campanya eleccions sindicals
Roda de premsa celebrada a Madrid per presentar "Enclave de Economía".

"Els PGE per a 2015 crearan major desigualtat i una disminució dels serveis públics"

 • Aquestes declaracions han estat fetes en la roda de premsa celebrada avui a Madrid per presentar el primer número de la publicació "Enclave de Economía" editada pel sindicat.
19.12.2014.

Ramón Górriz, secretari confederal d'Acció Sindical de CCOO, ha afirmat que els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2015 "difícilment provocaran creixement econòmic i d'ocupació i condemnaran una estructura de l'Estat cada vegada més petita, amb més desigualtat social i una disminució dels serveis públics que afectaran negativament la ciutadania".

CCOO reclama "la millora dels salaris per millorar l'economia"

18.12.2014.

El secretari d'Organització i Comunicació de CCOO, Fernando Lezcano, ha defensat la necessitat de deixar endarrere la "devaluació salarial profunda" que han patit els treballadors i treballadores des de l’any 2009. "Que els salaris han de créixer és una evidència per raons de justícia i econòmiques", ha assenyalat.

Signatura de l'acord aquest matí a La Moncloa.

Toxo: "L'objectiu de l'acord és facilitar la incorporació a una ocupació a les persones que pitjor ho estan passant"

15.12.2014.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha assenyalat, en l'acte de la signatura de l'acord que ha suposat mesos de negociacions, celebrat aquest matí al Palau de La Moncloa, que l'ajuda als desocupats de llarga durada respon al desafiament de donar una oportunitat a les persones que pitjor ho estan passant.

CCOO denuncia la falta de voluntat política per assegurar la universalitat del dret a l'educació

 • 10 de desembre, Dia Mundial dels Drets Humans
10.12.2014.
Drets humans tot l'any.

Insta el Govern a reposar en el pressupost educatiu de 2015 les partides retallades en pressuposts anteriors; derogar la LOMCE; eliminar la taxa de reposició d'efectius; i disminuir la ràtio d'estudiants per grup, amb l'objectiu de procurar una educació de qualitat a tot l'alumnat.

La "Llei Mordassa" limita drets de llibertat sindical i de vaga

05.12.2014.
Llei mordassa.

L'anomenada "Llei Mordassa" incorpora unes previsions de tipificació d'infraccions que, en no ponderar les circumstàncies específiques que concorren en l'exercici dels drets fonamentals de llibertat sindical i de vaga, poden produir efectes clarament contraris a la Constitució. En la pràctica, aquesta regulació convertirà un conflicte laboral en un conflicte d'ordre públic.

Per CCOO, la forta estacionalitat llastra la recuperació

02.12.2014.
Silvia Montejano, secretària d'Ocupació, Formació i Joventut.

La pèrdua de 63.517 afiliacions i l’increment de la desocupació en un 11,65% en un mes de novembre ens mostra la forta estacionalitat que pateixen les Illes.

Enfront del descens en la protecció per desocupació, CCOO demana augmentar la cobertura dels aturats

27.11.2014.

23.332 persones registrades com a aturades i 5.986 demandants fixos discontinus no reben cap tipus de prestació d’atur. CCOO considera que és de necessitat imperiosa que el Govern rectifiqui flexibilitzant les condicions per accedir a les prestacions de desocupació, augmenti els percentatges sobre les quantitats a percebre i treballi amb celeritat per establir una renda mínima garantida per donar cobertura econòmica a totes aquelles persones que no tenen cap tipus d'ingressos i que han esgotat totes les prestacions de desocupació.

Katiana Vicens ha presentat recurs d’apel•lació a la sentència que la condemnà per coaccions i danys

20.11.2014.
Vicens i Toxo a l'entrada al jutjat el dia del judici oral.

El recurs interposat es basa en la vulneració del dret a la presumpció d’innocència i en l’aplicació indeguda dels articles 172 i 263 del Codi Penal, que fan referència respectivament als delictes de coaccions i danys, a més de denunciar la violació del dret fonamental de llibertat sindical i de vaga protegit a la Constitució.

Situació de la negociació col•lectiva

 • A Espanya, en els primers deu mesos de l'any s'han registrat 1.432 convenis amb efectes econòmics
24.11.2014.

La secretaria d'Acció Sindical de CCOO ha fet públic un estudi de la situació dels convenis i acords col•lectius registrats fins al 31 d'octubre del 2014, a partir de les dades procedents de l'Estadística de Convenis Col•lectius de Treball del Ministeri d'Ocupació i Afers Socials. CCOO ha manifestat la seva preocupació per les enormes dificultats que continuen existint per a la renovació dels convenis col•lectius, sobretot els sectorials que donen cobertura a centenars de milers de treballadors i treballadores, mentre que hi ha indicis suficients de pràctiques fraudulentes o abusives en la creació de convenis d'empresa de nova creació i en acords d'empresa per inaplicació del conveni sectorial de referència.

CCOO denuncia que les retallades socials i en educació dificulten el ja debilitat benestar de la infància

 • 20 de novembre: Dia Universal de la Infància
20.11.2014.
Foto d'Unicef.

La Federació d'Ensenyament de CCOO fa un crida als centres escolars perquè dediquin aquest 20 de novembre a la difusió i debat de la situació de les nines i nins més desfavorits i a l'enviament de missatges als governs exigint solucions.

Portada del nou número de "Gaceta Sindical".

"Per una reforma constitucional", nou número de la revista "Gaceta Sindical: Reflexió i debat", editada per CCOO

18.12.2014.

Amb aquest monogràfic el sindicat vol contribuir a obrir un espai de reflexió i debat sobre el marc constitucional espanyol i la seva possible reforma, en aspectes com el model territorial, el caràcter del model econòmic i el model d'Estat, el paper dels drets laborals i socials, la igualtat de gènere, la necessitat d'introduir nous mecanismes de participació ciutadana en la presa de decisions polítiques o l'adequació a la nostra integració a Europa.

Els membres de la Secció Sindical de CCOO a Cort.

CCOO guanya les eleccions sindicals a l'Ajuntament de Palma

 • CCOO augmenta la seva representació de sis a nou delegats
18.12.2014.

Els empleats de l'IMAS registren més de 600 signatures contra les retallades

 • CCOO i la resta de sindicats de la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa de l’IMAS han convocat aquest dijous una concentració de protesta i denúncia davant la seu del Consell, al carrer Palau Reial
11.12.2014.
Concentració davant la seu del Consell Insular, de què depèn l'IMAS.

La Junta de Personal i el Comitè d’Empresa de l’IMAS exigeixen que es doti l’IMAS del pressupost de personal suficient, augmentant-lo en els 5 milions d’euros que manquen, i que es garanteixi que no es repetiran les greus i irregulars situacions que denuncien.

CCOO reclama a Ocupació la negociació de mesures per controlar la formació bonificada a les empreses

09.12.2014.

CCOO ha reclamat al Ministeri d'Ocupació que negociï mesures que permetin ordenar i controlar la formació de demanda que es bonifiquen les empreses del nostre país. El 98% de les empreses que van accedir a la bonificació de la quota de formació, que aporten les empreses i els treballadors, ho van fer a través de les més de 7.800 entitats organitzadores de formació, a les que no s'exigeixen requisits d'inscripció, acreditació o control de qualitat, segons CCOO.

L'ocupació en les persones amb discapacitat és escassa, precària i temporal

 • 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
02.12.2014.
Discapacitat.

Balears és una de les comunitats autònomes que presenta una de les taxes més baixes de població discapacitada, un 12,9% enfront d'una mitjana estatal del 16,7%. Aquesta dada positiva contrasta amb el fet que el 53,4% d'aquesta població afirma no tenir ajudes personals i/o tècniques per poder participar en activitats quotidianes, una xifra per sobre de la mitjana nacional (50,4%).

Pa, feina, sostre i dignitat

24.11.2014.
Cartell del 29N.

CCOO i més de vint entitats socials, polítiques i sindicals convoquen la concentració de dia 29 de novembre a les 18.00 hores a la plaça de Cort, en confluència amb les "Marxes de la Dignitat".

Segona mobilització per reivindicar la readmissió dels 22 acomiadats de MEVISA

 • Prop de 60 persones es concentren a la plaça de les Banderes de la urbanització Son Vida
27.11.2014.
Concentració a la urbanització Son Vida.

Prop de 60 persones s’han aplegat aquest dimecres a la plaça de les Banderes de la urbanització Son Vida, a Palma, en la segona mobilització per reivindicar la readmissió dels 22 vigilants de seguretat acomiadats el passat 5 de novembre per l'empresa de seguretat MEVISA.

Una legislatura perduda en la lluita contra la violència de gènere

24.11.2014.
Cartell de la campanya de CCOO contra la violència masclista.

Amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el 25 de novembre, CCOO destaca que Balears té el major percentatge de denúncies per violència de gènere en el segon trimestre de 2014: un 21,93% per cada 10.000 dones enfront d'un 13,34% de mitjana estatal. CCOO denuncia el fracàs de les polítiques de prevenció contra la violència de gènere, així com les retallades de recursos i de serveis socials necessaris per a una atenció integral de les víctimes.

25N: Manifestació per l’eliminació de la violència contra les dones

 • Convocada per Feministes en Acció, de què és part CCOO, a les 20 hores a la Porta Pintada
21.11.2014.
Cartell de la manifestació.

Dimarts vinent 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. En aquesta data, Comissions Obreres reitera, una vegada més, el seu rebuig més enèrgic a aquesta insuportable violència que, en la seva manifestació més visible, s'ha cobrat la vida de 44 dones en el que va d'any, 3 d'elles a Balears.

Primeres jornades d’història del moviment obrer a Mallorca

18.11.2014.
Cartell de les jornades per als dies 21 i 22 de novembre.

CCOO, UGT, l’Associació Memòria de Mallorca , l’Ateneu Pere Mascaró, la Fundació Emili Darder i la Fundació d’Investigacions Marxistes han programat per als propers dies 21 i 22 de novembre les primeres "Jornades sobre història del moviment obrer a Mallorca", amb l’objectiu de commemorar el noranta aniversari de la inauguració de la Casa del Poble de Palma, de fer visible la seva importància per a les famílies treballadores i el pes del sindicalisme en aquella època, així com animar els joves historiadors a continuar investigant el tema.

Toxo pide la expulsión de los consejeros de CCOO que usaron las tarjetas "black"
Toxo pide la expulsión de los consejeros de CCOO que usaron las tarjetas "black"
Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en cursos de formació
Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en cursos de formació
Declaracions de Katiana Vicens sobre la seva imputació
Declaracions de Katiana Vicens sobre la seva imputació
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • bàner lateral eess
 • ampanya signatures
 • Serveis a l'afiliat
 • banner assessoria jurídica
 • EPA IIIT 2014
 • Assegurança vida
 • campanya llar
 • campanya afiliació
 • Gaceta Sindical, publicació periòdica.
 • CITE