Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
Campanya suport Katiana Vicens
Concentració a Madrid en defensa del dret de vaga.

CCOO i UGT volen que el Codi Penal garanteixi l'exercici de la llibertat sindical

 • Demanen al ministre de Justícia que es derogui l'apartat tercer de l'article 315 del Codi Penal, qüestionable des de la perspectiva constitucional i de respecte dels drets fonamentals
 • Cap sindicalista ha d'ingressar a la presó per convocar o exercir el dret de vaga
18.09.2014.

Els sindicats CCOO i UGT demanen al ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, que es procedeixi a derogar, al més aviat possible, l'apartat tercer de l'article 315 del Codi Penal per ajustar el marc normatiu d'aquesta figura, ja que en la seva configuració legal vigent afecta l'exercici de la llibertat sindical i la fan qüestionable des de la perspectiva constitucional i de respecte dels drets fonamentals, a més de ser incompatible amb els compromisos internacionals assumits per Espanya en aquesta matèria.

Roda de premsa de la secretària general de CCOO de les Illes Balears, Katiana Vicens.

Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en la gestió de cursos de formació

11.09.2014.

La secretària general de CCOO de les Illes Balears, Katiana Vicens, ha declarat en roda de premsa que la informació apareguda els dies 9 i 10 d’aquest setembre en un mitjà televisiu nacional "són totalment falses" i demana que l’emissora rectifiqui les acusacions.

Negociació col·lectiva.

CCOO reclama un canvi de la política retributiva en la negociació col•lectiva

15.09.2014.

La Secretaria d'Acció Sindical de CCOO denuncia l'important retard en la renovació dels convenis i l'actitud obstruccionista d'alguns sectors empresarials, que continuen incomplint l'AENC, apostant per la congelació salarial i el bloqueig per no renovar els convenis. CCOO reclama així mateix un canvi en la política retributiva en la negociació col•lectiva que permeti recuperar el poder adquisitiu dels salaris i un increment del Salari Mínim Interprofessional que compensi la pèrdua patida en aquests anys.

CCOO no té res a ocultar sobre les subvencions per a la formació

09.09.2014.

Comunicat de CCOO Illes Balears en relació amb una informació apareguda aquest migdia a Antena 3 Televisió sobre una investigació que la Fiscalia Anticorrupció ha obert a sindicats i patronals de les Balears per utilitzar de forma fraudulenta fons per a la formació d'aturats.

CCOO i UGT aconsegueixen que el Govern faci marxa enrere

 • Desenes de milers de treballadors, 1.500 de forma immediata, acomiadats abans de l'1 d'abril del 2013 i que tenen subscrit un conveni especial amb la Seguretat Social podran jubilar-se anticipadament
04.09.2014.

CCOO i UGT, durant la reunió mantinguda aquest dimecres, juntament amb CEOE i CEPYME, amb el secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, han aconseguit extreure el compromís del Govern de revisar i modificar el criteri aprovat el passat mes de juny per l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) que, en la majoria dels casos, denegava l'accés a la jubilació a aquells treballadors que havent vist extingida involuntàriament la seva relació laboral abans de l'1 d'abril del 2013 acreditessin cotitzacions posteriors a l’esmentada data, com a conseqüència d’haver subscrit un conveni especial amb la Seguretat Social i, en altres, reduïa les quanties de les pensions a què es tenia dret.

CCOO destaca que no hi ha "recuperació" sense millores laborals

02.09.2014.
Silvia Montejano, secretària d'Ocupació, valora les dades d'atur registrat del mes d'agost.

Segons publica avui el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, en el mes d’agost del 2014 la comunitat autònoma de les Illes Balears registra 62.382 aturats a les oficines d’ocupació. La xifra, que és un -10,24% menor que la de l’agost de l’any passat, representa una davallada anual de -7.118 aturats.

"La creació d'ocupació es basa en un empitjorament de la seva qualitat"

26.08.2014.
Ramón Górriz, secretari confederal d'Acció Sindical.

El secretari confederal d'Acció Sindical de CCOO, Ramón Górriz ha defensat la necessitat d'impulsar l'ocupació de qualitat i la pujada de sous i del salari mínim interprofessional (SMI), en resposta a unes declaracions en què el ministre d'Economia Luis de Guindos defensa les polítiques d'austeritat que han fet recaure les retallades sobre els treballadors. "Són polítiques contra el món del treball", ha assenyalat Górriz.

La reforma laboral de 2012 ha provocat un increment de la conflictivitat laboral

19.08.2014.
La reforma laboral de 2012 ha provocat un increment de la conflictivitat laboral.

Els treballadors vaguistes són pitjor tractats que altres penats per delictes socialment més reprovables, segons un informe del magistrat Carlos H. Doménech, magistrat de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Catalunya.

CCOO exigeix al Govern una política d'immigració efectiva, eficaç i realista

14.08.2014.

CCOO adverteix que la política d'immigració no pot dependre de l'altura de les tanques de Ceuta i Melilla ni de la millor o pitjor voluntat del Govern marroquí.

El 40% dels treballadors amb convenis d'empresa que han registrat efectes econòmics per a 2014 tenen congelació salarial, xifra que es redueix al 18% en els convenis sectorials

14.08.2014.
Imatge d'arxiu de mobilització en defensa de convenis dignes.

CCOO considera molt negativa la congelació salarial que continua afectant centenars de milers de treballadors, per diversos anys consecutius, tendència que considera que cal corregir per adaptar-la a la millora de la situació econòmica general, sectorial i d'empresa. Segons informa la Secretaria d'Acció Sindical de CCOO, la congelació salarial afecta en major grau els treballadors/es amb conveni d'empresa; així mateix, la variació salarial en els convenis d'empresa signats el 2014 continua presentant uns nivells extremadament baixos, molt per sota d'allò que s'ha pactat en convenis d'un altre àmbit, essencialment convenis sectorials, la qual cosa posa en evidència l'aposta del Govern del PP per fomentar, en la reforma laboral de 2012, la prioritat d’aplicació del conveni d'empresa sobre el sectorial.

Cartell de la convocatòria del proper 7 d'octubre.

7 d'octubre, Jornada Mundial pel Treball Decent

 • A Mallorca, CCOO ha programat una assemblea de delegats i delegades el mateix dia 7 d’octubre a les 11.00 hores del matí a la seu del sindicat
18.09.2014.

Enguany, una vegada més, sindicats de tot el món, juntament amb altres organitzacions de caràcter social, demanaran justícia social i ocupacions decents per a tots.

Assemblea de netejadores de CCOO, UGT i USO aquest dijous al matí a la seu de la UGT.

Les treballadores del sector de neteja protestaran davant edificis públics per evitar retallades en el seu conveni

18.09.2014.

Les Federacions de Serveis Privats de CCOO, UGT i USO convocaran concentracions i protestes a partir d'octubre davant edificis públics, seus d'empreses de neteja i els seus clients, amb l'objectiu de forçar les patronals ABENET i ASPEL a plantejar una nova proposta de conveni seriosa que no retalli drets.

La Conselleria desatén els alumnes amb necessitats educatives

16.09.2014.

A part de la ja habitual manera de fer de la Conselleria d'Educació, poc clara i amb moltes ombres, CCOO denuncia que pel que fa als Auxiliars Tècnics Educatius les coses empitjoren any rere any: els contractes a temps parcial, per hores i fixos discontinus s’han disparat en aquesta legislatura provocant l’evident manca de qualitat en el servei i en l’atenció amb els alumnes amb necessitats educatives especials (NEE). Prova d’això són les sentències que CCOO ha anat guanyant aquests darrers mesos (tema vacances, dies de lliure disposició, etc.).

CCOO llança una campanya informativa per a aturats afectats per denegacions de jubilació anticipada

15.09.2014.

L'acord amb els sindicats obliga la Seguretat Social a revisar d'ofici totes les sol•licituds de jubilació anticipada que han estat rebutjades en els últims mesos o s'han calculat amb regles diferents de les garantides en la norma. De no haver-se aconseguit corregir la posició inicial del Govern, la xifra total de possibles afectats seria molt superior als 35.000 aturats que admet el Ministeri.

Joves CCOO lamenta el tancament del Consell de la Joventut d'Espanya

12.09.2014.
Els joves espanyols es queden sense una plataforma tan imprescindible com és el CJE.

Amb l'aprovació ahir de la llei que suprimeix el CJE, el Govern de Mariano Rajoy vol silenciar la veu de la joventut, organitzada durant més de 30 anys en aquesta plataforma.

Constitució de la Federació de Serveis de CCOO Illes Balears

08.09.2014.
Nova Executiva amb Katiana Vicens i Chema Martínez.

Avui 8 de setembre s’ha celebrat a Palma el Congrés de fusió de les federacions Fecoht i Comfia que ha donat lloc a la constitució de Serveis CCOO, una nova federació que agrupa a les Illes devers 210.000 treballadors del comerç, hostaleria i turisme i del sector financer, d’oficines i TIC. Ginés Díez ha estat elegit secretari general de la nova federació i lidera així una Executiva amb el suport del 91,4% dels vots, composta per 9 persones de les que 4 són homes i 5 són dones.

A punt per al naixement de la Federació de Serveis

29.08.2014.
Logotip amb motiu del Congrés de fusió de Fecoht i Comfia.

El proper 8 de setembre se celebrarà a Palma el Congrés de fusió de les federacions Comfia i Fecoht que donarà lloc a Serveis CCOO, una nova federació que agrupa el sector financer i d’oficines i els de comerç, hostaleria, turisme i joc.

Estat dels Projectes TIL dels centres docents de Mallorca i de les Illes Balears

04.09.2014.
 "Volen un curs normal", nova campanya a l'àmbit educatiu.

L'Assemblea de docents, l’Assemblea de desconcertats i els sindicats CCOO, FETE-UGT i STEI han realitzat conjuntament i coordinada un recull d’informació i de dades sobre l’estat dels Projectes TIL de tots els centres docents de les Illes Balears -públics, privats i concertats- que imparteixen el segon cicle d’Educació Infantil (3 a 6 anys), l’educació Primària i l’ESO, i que estan obligats a implantar el Tractament Integral de Llengües (TIL) imposat pel Govern d’aquesta Comunitat.

Desconvocada la vaga de dia 1 a l’hotel Vita Delta

29.08.2014.

El Comitè de vaga de l’hotel Vita Delta ha desconvocat l’aturada de 24 hores prevista per dilluns dia 1 de setembre, després que l’empresa hagi abonat als treballadors la nòmina del mes de juliol que els devia.

CCOO denuncia plaga de xinxes a Ca l'Ardiaca

28.08.2014.
CCOO denuncia plaga de xinxes a Ca l'Ardiaca.

CCOO denuncia les presumptes deficiències de les condicions higienicosanitàries del Centre d'Indigents de Ca l'Ardiaca, que haurien provocat que el passat 20 d'agost un vigilant de seguretat de MEVISA hagués d'acudir a Clinic Balear amb moltes picadures de xinxes per tot el cos.

Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en cursos de formació
Declaració de CCOO Illes Balears davant les acusacions de frau en cursos de formació
Declaracions de Katiana Vicens sobre la seva imputació
Declaracions de Katiana Vicens sobre la seva imputació
Katiana Vicens (CCOO Balears) a la manifestació contra la Represion Sindical 01/07/14
Katiana Vicens (CCOO Balears) a la manifestació contra la Represion Sindical 01/07/14
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • ampanya signatures
 • Serveis a l'afiliat
 • banner assessoria jurídica
 • EPA IIT 2014
 • Assegurança vida
 • campanya llar
 • campanya afiliació
 • Gaceta Sindical, publicació periòdica.
 • Servei lingüístic
 • CITE