Comissions Obreres de les Illes Balears

Comissions Obreres de les Illes Balears
Campanya suport Katiana Vicens
Ramón Górriz, secretari confederal d'Acció Sindical.

"La creació d'ocupació es basa en un empitjorament de la seva qualitat"

26.08.2014.

El secretari confederal d'Acció Sindical de CCOO, Ramón Górriz ha defensat la necessitat d'impulsar l'ocupació de qualitat i la pujada de sous i del salari mínim interprofessional (SMI), en resposta a unes declaracions en què el ministre d'Economia Luis de Guindos defensa les polítiques d'austeritat que han fet recaure les retallades sobre els treballadors. "Són polítiques contra el món del treball", ha assenyalat Górriz.

La reforma laboral de 2012 ha provocat un increment de la conflictivitat laboral.

La reforma laboral de 2012 ha provocat un increment de la conflictivitat laboral

19.08.2014.

Els treballadors vaguistes són pitjor tractats que altres penats per delictes socialment més reprovables, segons un informe del magistrat Carlos H. Doménech, magistrat de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Catalunya.

CCOO demana que els joves plantin cara a la precarietat laboral.

CCOO fa una crida a la joventut a organitzar-se sindicalment per defensar els seus drets enfront de l'atur i de la precarietat

12.08.2014.

En el Dia Internacional de la Joventut, CCOO denuncia la precària situació que envolta els joves de les Illes Balears, alhora que exigeix mesures per combatre aquesta situació a què ens ha abocat la reforma laboral.

CCOO exigeix la rectificació del criteri administratiu que retalla arbitràriament el dret a la jubilació a desenes de milers de treballadors

12.08.2014.

CCOO denuncia que l'Administració de la Seguretat Social està aplicant successius criteris administratius amb què està limitant el dret a la jubilació, inclòs en la reforma de pensions de 2011, a treballadors que han estat acomiadats. La retallada d'aquest dret afecta els treballadors acomiadats al marge dels ERO negociats i plans de jubilació parcial, sent els treballadors més desprotegits els qui més els pateixen, per la qual cosa exigeix la rectificació immediata del Govern.

Govern, sindicats i organitzacions empresarials acorden engegar un pla de recuperació de l'ocupació i de millora de la protecció social

08.08.2014.

CCOO i UGT, les organitzacions empresarials CEOE i CEPYME i el Govern central han subscrit un ‘Acord de propostes per a la negociació tripartida per enfortir el creixement econòmic i l'ocupació', que contempla la posada en marxa a l'octubre d'un pla d'ocupació i d'ampliació de la protecció a la desocupació, en el que tindran prioritat els desocupats amb càrregues familiars que visquin en una llar sense ingressos laborals, que siguin aturats de llarga durada i/o que tinguin un nivell formatiu baix.

CCOO proposa abaixar el preu dels aliments i de l'energia de la llar

 • • Utilitzant la reducció de l'IVA en els productes de primera necessitat de les llars (aliments, electricitat, gas, etc.).
07.08.2014.
La població que pateix en major grau la crisi es beneficiaria de la mesura proposada per CCOO.

Com a alternativa a la baixada "electoralista" d'imposts del PP que beneficia especialment les rendes més altes i exclou les famílies sense ingressos, CCOO proposa la reducció de l'IVA en els productes de primera necessitat de les llars (aliments, electricitat, gas, etc.). Amb aquesta mesura s'injectarien uns 4.000 milions d'euros a la butxaca de totes les llars del país i així es beneficiaria els aturats sense prestacions, les famílies sense ingressos i, en general, tota la població que pateix en major grau la crisi.

CCOO adverteix que la "recuperació" té perdedors

 • Els treballadors balears estan atrapats en un model laboral ja instaurat en què preval la precarietat
04.08.2014.
Silvia Montejano, secretària d'Ocupació, valora les dades d'atur registrat de juliol.

El mes de juliol, l'atur ha baixat i la contractació i les afiliacions a la Seguretat Social han pujat, tot i això, per CCOO aquest model laboral de contractacions de poca durada en què el 92% dels contractes són temporals, també és el mateix que genera més aturats de llarga durada.

La millora de l’ocupació no es reflecteix en l’economia real

24.07.2014.

Per CCOO, sense un canvi de model productiu es podrà sortir de la crisi econòmica, però no de la crisi social que implica l’atur estructural i la pèrdua de drets socials i laborals.

Govern i agents socials acorden propostes per a la negociació tripartida per enfortir el creixement econòmic i l'ocupació

 • • Govern i agents socials han acordat què fer; ara cal concretar com fer-ho i el Govern ha compromès, sense quantificació encara, els recursos suficients per afrontar l'important elenc de propostes acordades
 • CCOO i UGT presenten al Govern les seves propostes per millorar l'ocupació i frenar l'exclusió social
29.07.2014.
Reunió d'agents socials amb el president Rajoy i la ministra Báñez.

Els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, així com els presidents de CEOE i CEPYME, Juan Rosell i Jesús Terciado, s'han reunit aquest matí al Palau de la Moncloa amb el president del Govern, Mariano Rajoy, i la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez. La reunió ha conclòs amb una declaració conjunta que presenta l'estat actual del desenvolupament del Diàleg Social iniciat al març i l'acord sobre les matèries que es van a desenvolupar i negociar, de manera tripartida, amb el Govern i les organitzacions empresarials, a fi d'impulsar el creixement econòmic, la creació d'ocupació i una millora econòmica que arribi a tota la societat.

El desànim rebaixa l’atur: per cada aturat de menys tenim zero ocupats i dos inactius més

 • Informe Dades Trimestrals juliol 2014
16.07.2014.

Per CCOO, les dades mostren que el canvi de cicle es fonamenta en la falta d’oportunitats laborals per als joves i els aturats de llarga durada.

CCOO denuncia plaga de xinxes a Ca l'Ardiaca.

CCOO denuncia plaga de xinxes a Ca l'Ardiaca

28.08.2014.

CCOO denuncia les presumptes deficiències de les condicions higienicosanitàries del Centre d'Indigents de Ca l'Ardiaca, que haurien provocat que el passat 20 d'agost un vigilant de seguretat de MEVISA hagués d'acudir a Clinic Balear amb moltes picadures de xinxes per tot el cos.

Constitució de la Comissió paritària del XV Conveni col·lectiu d'hostaleria balear.

Constitució de la Comissió paritària del XV conveni col•lectiu d’Hostaleria de Balears

25.08.2014.

Al migdia d’aquest dilluns 25 d’agost, a la seu del Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) s’ha celebrat la primera reunió de la Comissió paritària del XV conveni col•lectiu sectorial d’Hostaleria de la comunitat autònoma de les Illes Balears, a més d’acordar-se el Reglament del seu funcionament.

Primeres eleccions sindicals al Club Europa de Peguera

 • El Comitè d'Empresa, format per 5 persones, compta amb 3 membres de CCOO
25.08.2014.
Eleccions sindicals al Club Europa, el passat 21 d'agost.

El passat dia 21 d'agost del 2014, varen tenir lloc les votacions de les Eleccions Sindicals a l’hotel Club Europa (Peguera), on s'han pogut fer per primera vegada després de 40 anys de democràcia. S'elegia un Comitè d'Empresa de 5 persones, i el resultat ha estat de 3 membres per a CCOO i 2 per a UGT.

L’acte de mediació acaba sense acord i es manté la vaga dels dies 25 d'agost i 1 de setembre a l'hotel Vita Delta

 • El passat 13 d'agost els treballadors ja es concentraran a les portes de l'hotel en protesta pel continu retard en el pagament dels seus salaris
22.08.2014.

L’acte de mediació que ha tengut lloc aquest divendres al matí a la seu del Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB) entre la representació de l’empresa i els treballadors de l’hotel Vita Delta ha acabat sense acord i, per tant, segons ha assenyalat el secretari general de la Fecoht, Ginés Díez, es manté la convocatòria de vaga per als dies 25 d’agost i 1 de setembre, per tal que l'empresa compleixi amb les seves obligacions quant al pagament dels salaris i els compromisos adquirits amb la plantilla.

Vaga els dies 25 d'agost i 1 de setembre a l'hotel Vita Delta

21.08.2014.

Demà divendres 22, estan convocats empresa i comitè a les 10.00 hores, a la seu del Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB), amb la intenció d'evitar la vaga si l'empresa compleix amb les seves obligacions quant al pagament dels salaris i els compromisos adquirits amb la plantilla.

Desconvocada la vaga d'Auxiliars de Servei de Visabren prevista a partir del 26 d'agost

 • L'empresa abordarà la negociació d'un conveni col•lectiu a partir de l'1 de setembre
21.08.2014.

La vaga d'Auxiliars de Servei de Visabren Serveis Generals, S.L. a Balears -prevista per als dies 26 d'agost a 21 de setembre- queda, momentàniament, desconvocada després que, en el procediment previ celebrat ahir davant el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB), l'empresa s'avingués a asseure's amb el Comitè per a, a partir del pròxim 1 de setembre, abordar la negociació d'un conveni col•lectiu, fet de què, fins al moment, Visabren no volia ni parlar-ne.

FEAGRA-CCOO calcula que prop de 14.000 espanyols acudiran a la verema a França

19.08.2014.
La verema a França acull milers de treballadors procedents d'Espanya.

Com cada any, la Federació Agroalimentària de CCOO informa en la seva pàgina web (www.agroalimentaria.ccoo.es) de les ofertes d'ocupació i de les condicions salarials i laborals de les campanyes agrícoles a Europa i específicament de la Verema França 2014.

El 40% dels treballadors amb convenis d'empresa que han registrat efectes econòmics per a 2014 tenen congelació salarial, xifra que es redueix al 18% en els convenis sectorials

14.08.2014.
Imatge d'arxiu de mobilització en defensa de convenis dignes.

CCOO considera molt negativa la congelació salarial que continua afectant centenars de milers de treballadors, per diversos anys consecutius, tendència que considera que cal corregir per adaptar-la a la millora de la situació econòmica general, sectorial i d'empresa. Segons informa la Secretaria d'Acció Sindical de CCOO, la congelació salarial afecta en major grau els treballadors/es amb conveni d'empresa; així mateix, la variació salarial en els convenis d'empresa signats el 2014 continua presentant uns nivells extremadament baixos, molt per sota d'allò que s'ha pactat en convenis d'un altre àmbit, essencialment convenis sectorials, la qual cosa posa en evidència l'aposta del Govern del PP per fomentar, en la reforma laboral de 2012, la prioritat d’aplicació del conveni d'empresa sobre el sectorial.

CCOO exigeix al Govern una política d'immigració efectiva, eficaç i realista

14.08.2014.

CCOO adverteix que la política d'immigració no pot dependre de l'altura de les tanques de Ceuta i Melilla ni de la millor o pitjor voluntat del Govern marroquí.

Els Auxiliars de Servei de Visabren-Trablisa convoquen aturades entre el 26 d'agost i el 21 de setembre

11.08.2014.
Mobilitzacions dels treballadors l'estiu passat a l'aeroport de Palma.

Els auxiliars de servei de Visabren podran, entre el 26 d'agost i el 21 de setembre, exercir el seu dret a la vaga, amb aturades a tots els centres de treball de les Balears, entre les 07.00 i les 09.00 hores, a excepció del Centre Comercial Porto Pi, on les aturades seran de 10.00 a 12.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

Declaracions de Katiana Vicens sobre la seva imputació
Declaracions de Katiana Vicens sobre la seva imputació
Katiana Vicens (CCOO Balears) a la manifestació contra la Represion Sindical 01/07/14
Katiana Vicens (CCOO Balears) a la manifestació contra la Represion Sindical 01/07/14
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
Katiana Vicens al programa Respostes de Canal 4
Intervenció Ignacio F. Toxo a l'acte Tots Som Katiana
Intervenció Ignacio F. Toxo a l'acte Tots Som Katiana
 • Zona de afiliados
 • Afiliate a CCOO
 • ampanya signatures
 • Serveis a l'afiliat
 • banner assessoria jurídica
 • EPA IIT 2014
 • Assegurança vida
 • campanya llar
 • campanya afiliació
 • Gaceta Sindical, publicació periòdica.
 • Servei lingüístic
 • CITE